Tisíce aplikací z Obchodu Play na Chrome OS? Pravděpodobně již brzy

33

Google dává stále více prostoru Chrome OS a již delší dobu se spekuluje o možnosti spuštění androidích aplikací na systému od giganta ze Silicon Valley. Vzhledem k tomu, že zanedlouho začíná vývojářská konference Google I/O, mohli bychom se dočkat i této novinky.

Spouštění Android aplikací na Chrome OS není novinkou a uživatelé by jistě uvítali takové možnosti. S otevřením Obchodu Play pro Chrome OS by se uživatelům otevřela brána do světa tisíců aplikací a her. Jak se zdá, Google se ale právě k takovémuto kroku chystá. Jeden z uživatelů Redditu narazil na vývojářskou verzi platformy s možností na ní spouštět aplikace pro Android a není jediný. Takové zvěsti kolují již delší čas a před rokem jsme si mohli vyzkoušet spouštět Android aplikace přes prohlížeč Chrome skrz doplněk ARC Welder.

Chrome OS
Vývojářská verze Chrome OS jasně naznačuje budoucnost Android aplikací

Přesto, že Google odmítl jakékoli spojení Chrome OS a Android do jediného systému, vypadá to, že se přeci jen něčeho takového můžeme jednou dočkat. Minimálně by se mělo jednat o spojení obchodu Play a Web App Store. Již před rokem se Google vytasil s App Runtime for Chrome, který umožnil spustit některé aplikace z Androidu na Chrome OS. Jak se zdá, uživatelé Chrome OS by za chvíli měli mít k dispozici celý Obchod Play a pak je otázkou, co se stane s Web App Store. Více bychom se ale brzy měli dozvědět na chystaném Google I/O.

Zdroje: reddit.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Bukovec CZ
Že by chrome os začal dávat smysl?
blue.sun
Vzhledem k přístupu lidí k výpočetní technice a způsobu práce s ní to může části uživatelů stačit. Hráči a náročnější uživatelé zatím zůstanou u Windows, ale je otázkou, jak dlouho bude trvat, než si google protlačí svůj systém více mezi lidi. Mně na používání nesedí, ale věřím tomu, že si u něj někdo najde své.
Hexagon
Tak ak sa im to podari,tak to Chrome OS vazne pomoze. Osobne,ako druhy PC na cesty uplne staci,na co Windows ked v GP je prakticky to iste. Taktiez to prekona ideu universal apps od MS,jednak ich bude viac (logicky) a ako niektory uvadzaju,budete mat taku istu appku na PC,aj na smartfone a aj na hodinkach ci tablete. A ak pouzivate vanilla android,tak aj OS bude rovnaky. Viem si predstavit,ze o par rokov Windows skonci,najma ak bude robit MS chyby ako doteraz.
Proximus
Nadpis "Tisíce aplikací z Obchodu Play na Chrome OS?" Ještě bych dodal "...a tisíce reklamního balastu, které obsahují" Takový desktop to bude chuťovka :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze