O2 představilo kampaň Už vím proč: rozšíří mobilní surfování

Největší český mobilní operátor Telefónica O2 se pokusí ještě více dostat mobilní internet mezi širokou veřejnost a naučit lidi používat datové tarify jako naprostou samozřejmost. Operátor přinese třeba speciální nabídky pro mladé nebo zvýhodněné telefony od Samsungu.

Tip: přečtěte si také článek - Chytrá 3G síť od O2 dostupná již ve 335 městech a obcích ČR

O2 zkouší změnit přístup k internetu v mobilu. Pro maximální využití možností chytrých telefonů podle slov operátora již nestačí soustředit se pouze na cenu telefonu a datový tarif. Důležité je prý vysvětlit zákazníkům, jak mohou chytré aplikace ulehčit jejich život. Proto představuje pod názvem „Už vím proč” nový přístup k využití potenciálu internetu v mobilu. Díky němu zákazníci získají prostřednictvím několika kanálů ucelené informace o chytrých telefonech a jejich plném využití na Chytré síti. V této souvislosti přináší společnost některé novinky:

  • Na modernizovaném portálu O2 Active a na facebookové stránce O2 jsou zákazníkům k dispozici nové sekce Mobilní aplikace
  • Pro získání informací mohou zákazníci nově využít podrobného průvodce aplikacemi a internetem v mobilu, buď v tištěné podobě nebo prostřednictvím speciální aplikace Už vím proč
  • Připravena nabídka smartphonů Samsung za zvýhodněné ceny a speciální nabídka internetu v mobilu pro mladé
  • Ve spolupráci s Googlem a Samsungem O2 startuje největší letošní kampaň „Už vím proč mít internet v mobilu

O2 Active banner

Čtěte: O2 v červnu: Samsung Galaxy S II, Nokia E7 a HTC Wildfire S

„Naše průzkumy potvrzují, že řada zákazníků stále neví, k čemu všemu mohou internet v mobilu využívat. Rozhodli jsme se proto představit jim a názorně ukázat, co chytré telefony umí a jakým způsobem jim usnadní život. V komunikaci jsme se spojili se dvěma silnými partnery – společnostmi Google a Samsung,” říká Jiří Dvorjančanský, marketingový ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

Jiří Dvorjančanský, reklamní šéf O2 ČR

Obliba chytrých telefonů v síti O2 stále velmi rychle roste. Meziročně se jejich prodej zvýšil 5×. Na celkovém prodeji mobilů se podílejí z 80 %. Mobilní data využívá celkem 1,2 milionů zákazníků O2, z toho internet v notebooku 380 000 a internet v mobilu 820 000 zákazníků. 70 % z nich si k chytrému telefonu pořídilo datový tarif.

TV spot kampaně "Už vím proč"

Mobilní aplikace

Nejzajímavější a nejpopulárnější aplikace najdou zákazníci v nové sekci portálu O2 Active, který je dostupný na adrese o2active.cz, a to jak z počítače, tak přímo z mobilu. K dispozici budou tipy na zhruba 200 aplikací celkem pro 3 operační systémy, a to Android, Symbian a iOS. O sekci Aplikace bude rozšířena také oficiální facebooková stránka O2. Své oblíbené aplikace zde mohou doporučovat sami návštěvníci a soutěžit tak o chytré telefony a další zajímavé ceny.

V nové sekci portálu O2 active najdete aplikace pro tyto tři nejoblíbenější platformy
Tip: přečtěte si také článek - O2 3G již pro 634 měst a obcí, do konce léta 55% území ČR

Veškerými informacemi o internetu v mobilu, aplikacích a chytrých telefonech provede zákazníky podrobná brožura Už vím, proč mít internet v mobilu. Od 20. června 2011 ji získají v tištěné podobě v O2 prodejnách nebo ve formě aplikace pro mobilní telefon s OS Android.

Novinky v péči o zákazníky

O2 chce zákazníků co nejvíce pomoci se vstupem do světa aplikací, proto je připravena řada novinek v oblasti zákaznické péče. Nově je k dispozici speciální tým operátorů pro sociální sítě, který na oficiálním facebookovém O2 a twitterovém profilu společnosti poskytuje odbornou pomoc, rady a odpovědi na jakékoliv dotazy. Jak používat či nastavovat vybrané služby ukážou podrobné videonávody v sekci O2 Guru na kanále YouTube nebo specialisté v O2 prodejnách.

Chytré telefony Samsung

Ve spolupráci se společností Samsung jsou u čtyř modelů telefonů připraveny skvělé ceny v kombinaci s některým z hlasových tarifů O2 NEON a tarifem internetu v mobilu. V nabídce zákazníci najdou v kombinaci s internetem v mobilu za atraktivní ceny také další chytré telefony značek Nokia, HTC, Sony Ericsson, Apple či LG.

Nabídka smartphonů Samsung

Model cena tarif
Samsung S5570 Galaxy Mini 495 Kč O2 NEON S a O2 Internet v mobilu Start
Samsung s5830 Galaxy Ace 1 995 Kč O2 NEON M a O2 Internet v mobilu Start
Samsung i9023 Nexus S 2 995 Kč O2 NEON L+ a O2 Internet v mobilu
Samsung i9000 Galaxy S II 5 995 Kč O2 NEON L a O2 Internet v mobilu

Tuto čtveřici seženete u O2 za určitých podmínek o něco levněji než obvykle
Tip: přečtěte si také - Recenze Samsung Galaxy S II – šlechtic Android

Zvýhodněný internet v mobilu pro mladé

Mladí zákazníci do 26 let mohou do 31. srpna, získat tarif O2 Internet v mobilu Start za zvýhodněnou cenu. Pokud si ho objednají k hlasovému tarifu O2 [:kůl:] zaplatí za něj pouze 100 Kč měsíčně místo 150 Kč. Celkem je tedy chatování na Facebooku, stahování emailů, surfování na internetu, neomezené množství SMS do sítě O2 a 60 minut volání do jakékoliv sítě v ČR vyjde na 350 Kč měsíčně. K této nabídce si mohou za speciální cenu 495 Kč pořídit chytrý Samsung Galaxy Mini.

Kampaň s Google a Samsung

Spolu s Googlem a Samsungem spustilo O2 exkluzivní komunikační kampaň s cílem přiblížit budoucím majitelům chytrých telefonů svět aplikací a ukázat jim, jak je chytře používat. Jejím hlavním sloganem je “Už vím, proč mít internet v mobilu”. Zákazníkům představí nabídku chytrých telefonů Samsung, výhody chytrých aplikací Google i internetu v mobilu. Zákazníci se s ní budou moci setkávat v médiích a na internetu do konce srpna.

Zdroje: telefonica.cz, o2active.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze