O2 3G již pro 634 měst a obcí, do konce léta 55% území ČR

Operátor Telefónica O2 dnes uveřejnil tiskovou zprávu, podle které je signál internetu 3G modrého operátora aktuálně dostupný pro 51% populace České republiky. Podle svých slov je nyní stále jedničkou v pokrývání signálem 3G.

O2 logo

Tip: přečtěte si také článek - Chytrá 3G síť od O2 dostupná již ve 335 městech a obcích ČR

V rámci sdílení 3G sítě s T-Mobile Czech Republic sjednocuje Telefónica O2 metodiku výpočtu pokrytí populace. Signál 3G je tak dnes dostupný obyvatelům 634 měst a obcí, tj. 51 % populace. Do konce června se k 3G síti od O2 budou moci připojit také obyvatelé dalších 126 lokalit. Podle nové metodiky pokryje Telefónica na začátku léta 55 % populace, čímž opět podle svých slov potvrdí svou vedoucí pozici v pokrytí tímto signálem.

O2 pokrývá signálem 3G již víc jak polovinu populace ČR

Podívejte se také na - Vodafone pokrývá 3G polovinu ČR a daruje surfování zdarma

"Vždy jsme byli leaderem v pokrývání 3G technologií a pokrytí kontinuálně rozšiřujeme. Metodologie používaná skupinou Telefónica se liší od výpočtu pokrytí konkurence v České republice, proto jsme se rozhodli sjednotit vykazování přítomnosti 3G technologie," říká Petr Slováček, ředitel divize provozu společnosti Telefónica Czech Republic.

O2 3G 7.6 2011

Tip: kompletní interaktivní mapu pokrytí O2 nejen 3G signálem najdete zde

"Je naší prioritou, aby kvalitní a rychlé mobilní datové přenosy byly dostupné co největšímu počtu zákazníků. I proto spolupracujeme na sdílení 3G sítě. V lokalitách Humpolec, Hlinsko, Březnice, Dobříš a Volyně jsme již spustili prvních deset společně sdílených vysílačů. Jednotná metodika výpočtu pokrytí populace 3G sítí je tak logickým krokem férového přístupu k zákazníkům," dodává.

Doposud O2 Czech Republic vykazovalo pokrytí 3G podle metodiky skupiny Telefónica, která byla mnohem přísnější a zbytečně O2 podhodnocovala. Díky projektu sdílení sítí začala však společnost používat stejnou metodologii měření jako konkurence.

Zdroje: TZ O2

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze