Chytrá 3G síť od O2 dostupná již ve 335 městech a obcích ČR

Operátor Telefonica O2 pokračuje v překotném pokrývání území rychlou 3G infrastrukturou. Podívejte se na aktuální přehled pokrytých oblastí.

TIP: přečtěte si také článek - 3G od O2 bude do konce června dostupné pro 45% populace ČR

V rámci rozšiřování Chytré sítě pokrývá O2 technologií 3G stále nové lokality. Nově mohou 3G od O2 využívat obyvatelé Ústí nad Orlicí, Hlinska, Kamenice nad Lipou, Pacova, Březnice, Volyně a do konce týdne i obyvatelé Velkého Meziříčí, Klimkovic, Adolfovic a Vrchlabí. Vysokorychlostní přenosy dat v Chytré síti tak budou k dispozici v 335 městech a obcích což představuje 44 % populace. Do konce června by pak mělo přibýt minimálně dalších 46 měst a obcí. Podrobnou mapu pokrytí naleznete na stránkách O2.

Čtěte: Telefónica O2 a T-Mobile uzavřely smlouvu o sdílení 3G sítě

V únoru byla oznámena spolupráce s T-Mobile Czech Republic při sdílení 3G sítě. Cílem této spolupráce je zpřístupnit internet v co nejkratší době co největšímu počtu zákazníků, a to i mimo hustě osídlené oblasti. Pilotní fáze komerčního provozu byla zahájena. K dnešnímu dni bylo spuštěno prvních deset společně sdílených 3G vysílačů v lokalitách Humpolec, Hlinsko, Březnice, Dobříš, Volyně.

Tip: kompletní interaktivní mapu pokrytí O2 nejen 3G signálem najdete zde

Zdroje: TZ O2

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze