Světélko naděje? Android 4.0 pro LG Optimus 2X možná bude (aktualizováno)

Bez nadsázky a se vší vážností si LG podřezává svoji větev, může za to svým přístupem a podporou svých zařízení. Uživatelé si stěžují na zabugované a nestabilní softwary, pozdní vydávání aktualizací a neplnění přislíbených termínů. Tentokrát LG dokonce sáhlo ke zrušení plánované aktualizace.

Aktualizováno 13.8.2012

Majitelé prvního dvoujádrového telefonu v historii už toho musí mít opravdu až po krk. Poté, co výrobce po dlouhém čekání uvolnil update na Android 2.3 pro Optimus 2X totiž slíbil, že uživatelé zanedlouho obdrží další update, tentokráte na téměř nejnovější Android 4.0 ICS. To jihokorejský výrobce slíbil téměř před rokem. Nedávno však jeho kanadská pobočka prostřednictvím Twitteru světu sdělila, že se Optimus 2X nakonec tohoto významného updatu nedočká. Opravdu mnoho majitelů tohoto dnes už téměř legendárního smartphonu se pochopitelně velice naštvalo a mnoho z nich také výrobce definitivně zavrhlo.

Nyní ovšem máme pro všechny ty, kteří mu i přes tento podraz, který jim uštědřil zůstali věrní, vynikající zprávu. I když, jak se to vezme. Korejské vedení LG totiž symbolicky opět prostřednictvím Twitteru vydalo zprávu, ve které majitelům Optimusu 2X slibuje update na Ice cream Sandwich. Prozatím se však jedná o update, který bude dostupný právě pouze pro region Jižní Koreje. Navíc se zatím nachází pouze v testovací fázi a prozatím vůbec není jistě, kdy bude dostupný pro všechny uživatele a jestli jej LG nabídne i pro ostatní části světa. V tuto chvíli na české pobočce LG leží náš dotaz, který se této klíčové otázky týká. Jakmile se dozvíme odpověď, budeme vás ihned informovat.

Původní informace z 29. 07. 2012

LG Optimus 2X - oficiální fotografie

TIP: Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

Nemusím dlouho pátrat v paměti, abych si vybavil konkrétní příklady, kde výrobce nedodržel své slovo. Na podzim loňského roku se majitelé LG Optimusu 3D měli dočkat aktualizace na Android 2.3 Gingerbread. Dočkali se až o měsíc později. Mnohem většího přešlapu se výrobce dopustil u telefonu LG Optimusu Black. Ten měl rovněž v průběhu listopadu obdržet upgrade na "perník". Majitelé tohoto telefonu měli velký důvod k rozčarování. Aktualizace ze strany výrobce byla totiž uvolněna v průběhu ledna/února. Jednalo se o více jak čtvrtletní zpoždění.

LG Optimus Black - oficiální fotografie

TIP: Recenze LG Optimus Black – Nejštíhlejší ze štíhlých

Výrobce se zřejmě nepoučil a bezpočetné připomínky nebere vážně. Jinak můj rozum nebere skutečnost, že před pár dny výrobce oznámil zrušení aktualizace Android Ice Cream Sandwich pro své top zařízení LG Optimus 2X. Nejdříve výrobce oznámil termín druhé čtvrtletí. Už tento termín vyvolal vlnu nevole, proč LG potřebuje více jak půl roku k připravení aktualizace, když jiní výrobci jako Samsung či Sony stihnou připravit novou verzi pro svá zařízení za čtvrt roku. I přesto řada uživatelů čekala a čeká na slíbenou aktualizaci. S vydáním zprávy o zrušení aktualizace si výrobce z mého pohledu definitivně podřízl svoji větev. Osobně si nepamatuji, že by se jakýkoliv výrobce zachoval podobně a těsně před uvedením aktualizace byť nepřímo oznámil její zrušení. Ze strany LG se tak jedná o neférové chování a ukazuje tím tak svůj postoj k zákazníkům. Stejná situace platí i pro Optimus Black, který je odsouzen k tomu, aby setrval na Androidu 2.3 Gingerbread.

Kanadské zastoupení LG na sociální síti Twitter uvedlo, že aktualizace ICS byla pro Optimus 2X/Black zrušena

LG Optimus 2X je špičkové zařízení a mělo by být samozřejmé, že obdrží aktualizaci na Android 4.0. Někdo může argumentovat tím, že výrobce již uvedl jednu vyšší verzi pro tento telefon. Ovšem to nebyla výhoda ale nutnost. Uvést do prodeje výkonné zařízení s Androidem 2.2 Froyo byl přehmat. Doufejme jen, že výrobce přehodnotí své stanovisko a vyjde svým uživatelům vstříc. Není to sice jeho povinnost, ale ostatní výrobci nabízejí podporu na daleko vyšší úrovni. Poslední prodejní výsledky opět jen ukazují, že je výrobce ve ztrátě. A pokud nezmění své chování k zákazníkovi, nelze mu předpovídat růžovou budoucnost.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Zilas
Hm, nemám slov :-/
blue.sun
Nejprve brutálně vykastrovaná řada L, teď zastavení updatu dvou špičkových zařízení... prostě LG. :-D Nikdy více.
misak.mihy
tak timto jsem s touto značkou skončil !!!!!!!!
peter
Prechadzam na inu znacku.Toto si LG pokazilo a moc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze