NVIDIA představila nové grafické čipy pro přenosné počítače

1

Kvalita grafiky u nových počítačových her je čím dál lepší a je potřeba grafických akcelerátorů, které dokáží tuto pastvu pro oči vypočítat a poslat na displej. A NVIDIA si pro své zákazníky připravila nové čipy pro přenosné počítače, které jsou opět o něco výkonnější.

Tento týden NVIDIA představila novou sérii grafických čipů pro notebooky, přičemž tím nejlepším je GeForce GTX 880M. Samozřejmě se nejedná o jediný model, ale NVIDIA si připravila i slabší čipy, jedná se o GTX 870M, 860M a 850M z herní řady, přičemž byly ještě představeny čipy GT 840M a 830M, které patří do multimediální řady.

Jako u většiny nových čipů jsou i tyto rychlejší než jejich předchůdci, ovšem čipy jsou zároveň i úspornější. Je to díky nové technologii s názvem „Battery Boost“, která má zajistit cenné minuty při běhu na baterii. Takže s novými čipy od NVIDIE si užijete nejen grafický požitek, ale i o něco lepší výdrž než tomu bylo u předchozí generace, ovšem integrované řešení je stále méně energeticky náročné a Intel navíc dělá ve vývoji grafických akcelerátorů doslova mílové kroky.

NVIDIA GeForce 800M

NVIDIA také potvrdila, že GTX 850M je o 30 % rychlejší než GTX 580M představená v roce 2011 a zvládne tak akcelerovat hry ve FullHD rozlišení i na vyšší detaily a to s nižší spotřebou. S výkonnějšími 880M a 870M si zahrajete mnohé moderní hry i na to nejvyšší rozlišení, ale stále se jedná o pouhé přenosné řešení a ani zdaleka nedosahuje výkonu stolních grafických čipů. Mohlo by se zdát, že dedikovaným grafickým čipům v noteboocích odzvonilo, NVIDIA však ukazuje, že má ještě nějaká ta esa v rukávu.

Zdroje: slashgear.com