NVIDIA oznámila partnerství se společností Ubisoft

2

NVIDIA je nepochybně velkým hráčem na poli grafických čipů jak pro mobilní, tak desktopový segment. A proto není žádným překvapením, že se tento gigant na poli s čipy spojil se známým vývojářem her Ubisoft, který má na svědomí třeba hry jako Far Cry, Assasin's Creed a další.

V dnešní době existuje čím dál více efektivních technologií, které umožňují lepší využití různých čipů, často se setkáváme s grafickými čipy, protože ty prochází velmi rychlým vývojem. Mezi nejzajímavější technologie patří kupříkladu HBAO+, které vytváří realistické stíny nebo TXAA, jež zase slouží pro vyhlazování hran. Obě tyto technologie podporují čipy NVIDIA a vzhledem k tomu, že bylo uzavřeno partnerství mezi NVIDIí a vydavatelstvím Ubisoft, tak kupříkladu očekávaný Assassin's Creed Unity bude podporovat právě tyto technologie.

Assassin’s Creed Unity, aktuálně poslední přírůstek v nejúspěšnější sérii společnosti Ubisoft, bude obsahovat HBAO+, TXAA, PCSS a teselaci, což Ubisoftu umožní realisticky renderovat herní prostředí Paříže 17. století. Také další legendární herní série dostává nový vizuální a technologický kabát. Jde o Far Cry 4. K HBAO+, TXAA, PCSS a podpoře 4K support, zde ještě přibývá technologie NVIDIA Godrays (sluneční paprsky) a NVIDIA HairWorks (chlupy, srst, vlasy). Pokud preferujete koňské síly, motory a tuning, potom bude vaší volbou The Crew, ultimátní street racingová hra. Bude možné se prohánět po ucpaných ulicích New York City nebo Los Angeles, užívat si jízdu po slunečné Miami Beach nebo šplhat se kopcích Monument Valley. Částečně jistě díky integraci technologií HBAO+ a TXAA, vše renderováni v 4K rozlišení.

NVIDIA GeForce Maxwell

V rámci proma „Vyber si svou cestu“, které startuje tento víkend a poběží do konce roku, si budou moct hráči, kteří zakoupí u vybraných prodejců grafickou kartu GeForce GTX 980, 970, 780 Ti, 780, nebo notebook s grafickou kartou GeForce GTX 980M či 970M, vybrat jednu ze tří her – The Crew, Far Cry 4 nebo Assassin’s Creed Unity zdarma do své herní knihovny.

Zajímavý postoj aktuálně zaujalo AMD, které je nyní ve fázi mrtvého brouka, protože stále nepředstavilo konkurenci pro NVIDII, ať už se jedná o desktopové nebo mobilní grafické čipy. Spíše se zdá, že vývoj grafických čipů jej moc nezajímá, ač už uniklo mnoho roadmap, kde je vidět následující generace grafických čipů.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Ministr petříček
To je možná proto že s něma už udělali trochu her a dělaji s něma další hry :D ..
Michael Vávra
Michael Vávra
Super ultra mega krutopřísné efekty a nasvícení... a pak si člověk uvědomí, že ty hry mají FPS lock na 30. Bullshit!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze