Nvidia se přestává zaměřovat na smartphony, nedařilo se jí

7

Jen-Hsung Huan, výkonný ředitel Nvidie, potvrdil, že společnost upouští od zaměření na smartphony a bude se snažit více prosadit v jiných produktech, jako jsou auta, nebo dedikovaná herní zařízení, podobná těm, jako je Nvidia Shield. Důvod je hlavně v rychlém rozvoji na poli procesorů a Nvidia nemůže konkurovat ani cenou, ani nabídkou produktů.

Nvidia nyní potvrdila serveru Cnet, že nemá zájem dále vyvíjet grafické akcelerátory pro smartphony a malé tablety. Firma na tomto poli byla výrazně ztrátová a výrobci smartphonů neměli zájem s Nvidií spolupracovat, jelikož výrobci jako Qualcomm nabízeli mnohem komplexnější a levnější řešení. Ta sice neměla tak vysoký grafický výkon, ale kompletní SoC jsou pro smartphony mnohem lepší volbou z ekonomického hlediska. Nvidia má v plánu obsadit trh s automobily a herní zařízení, která jsou zaměřené na vysoký grafický výkon.

Nvidia se i přes vysoký výkon svých produktů nemohla na mobilním poli prosadit.

Nvidia se celkově potýká s finančními problémy, jelikož meziroční prodej grafických karet do stolních počítačů firmě klesl o 10 %. Na poli mobilních zařízení měla Nvidia silné jméno pouze v tabletech Surface, které nyní grafické procesory od Nvidie přestaly používat ve prospěch integrovaných grafických karet v čipech od Intelu. Nvidia chápe, že v malých zařízeních, jako jsou smartphony a tablety, není prostor pro tak výkonné a energicky náročné produkty, kterými jsou grafiky Tegra. Zároveň se prý ale můžeme těšit na nový model Shieldu, který by Nvidia měla ještě vyrobit. Již nyní jsou dostupná auta od Tesly, Audi a Lamborghini, které používají procesory Tegra k pohánění palubního počítače.

Zdroje: gsmarena.com, cnet.com

Diskuze ke článku
Pepan
To bylo při každém uvedení nové verze Tegry mohutného PR jak je tato Tegra konečně ta nejlepší revoluční a nejrychlejší a jak převálcuje ostatní výrobce. PR evidentně nestačí.
Lukáš
Jak se zde píše, o každé tegře se mluvilo jako o tom nejlepším bohužel realita byla většinou opačná a nikdo to v zařízení nechtěl, protože vždy existovalo něco lepšího. No a ten jejich Shield, to je taky bazmek k ničemu.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
No to im to trvalo kým prišli na to, že nie sú schopní vyrobiť úsporný SoC :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze