Nový supervýkonný notebook Asus ROG GX800: herní král na scéně

5

Asus uvedl na veletrhu Computex i nová herní zařízení. To bezpochyby nejzajímavější je nový ROG GX800, který se honosí titulem nejvýkonnějšího herního notebooku s vodním chlazením. Ano, čtete správně. Asus uvedl další ze svých kapalinou chlazených strojů, který hráčům umožní zahrát si ty nejnovější hry a přitom jim poskytne i relativní mobilitu notebooku.

Asus se s konkrétními parametry nepochlubil, ale i základní informace dávají znát, že to myslí s hraním opravdu vážně. Pod kapotou se budou ukrývat extrémně výkonné procesory Intel K-series taktované až na 4,4 GHz spolu s podporou grafických čipů SLI nVidia GeForece GTX 980 a zahrnuty mohou být i nové GTX 1080.

TIP: Asus Transformer 3 Pro naživo: jako Surface a ještě lépe

Asus ROG GX800
Asus ROG GX800

Paměť VRAM pak pracuje na 3,8 GHz. ROG GX800 bude možné sehnat také s až 64 GB DDR4 DRAM (2800 MHz). V případě využití tohoto výkonu je tedy vodní chlazení ve formě doku již pochopitelné.

TIP: Nejhezčí notebook? Vyzkoušeli jsme nový Asus ZenBook 3

Asus ROG GX800
Asus ROG GX800

Displej by měl být 18palcový a nabízet Full HD nebo 4K rozlišení. Hráči jistě ocení i novou mechanickou klávesnici s technologií Anti-Ghosting a barevně přizpůsobitelným podsvícením. Asus ROG GX800 by se měl na trhu objevit pravděpodobně v srpnu a očekávaná cena je okolo 6 000 dolarů, tedy asi 175 tisíc korun s DPH.

Zdroje: rog.asus.com, asus.com, wccftech.com

Diskuze ke článku
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Koupí si to vůbec někdo? Raději PC toto je jen honění parametrů.
Areon
Toto si nikdo nekoupí, je to takový test toho jak výkonný může být NB. V reálu ale s tímto NB tahat ještě vodní chlazení? No to je pánečku mobilita :D.
Kdo chce multifunkční NB jako náhradu deskopu koupí něco s GTX 970m nebo pokud nespěchá počká na novou GTX1070m. Dostane tak NB co nahradí deskop ve všech ohledech a rozjede nejnovější hry na max při full HD. Samozřejmě je NB s potřebným výkonem cenově dražší než odpovídající deskop. Je třeba si tedy ujasnit co kdo k čemu potřebuje a podle toho investovat. Příkladně já už stolní PC nemám 10 let a jedu na notebookách :-) .
Petr
Kde jsou ty doby kdy stačilo dát za notebook 20k a dali se přitom na něm rozjet nejnovější hry a max nastavení :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze