Nový 3D telefon od Amazonu: slepá ulice, nebo genialita?

Amazon si na 18. června připravuje konferenci, na které by měl představit nové zařízení. Současně s tím Amazon údajně pracuje na novém telefonu, který by mohl být právě oním novým zařízením. A neměl by to žádný tuctový smartphone, ale pokus o posun vpřed. Tím mám na mysli to, jak telefon používáme a jak se pohybujeme uživatelským prostředím.

Amazon ve svých dílnách chystá první telefon. Stejně jako u tabletu Kindle Fire se očekává hutná nástavba nad systém Android a s tím i spojené omezení využití systému tak, jak ho známe. Pro to by však tentokrát měl mít Amazon pádný důvod, jelikož chce předefinovat to, jak telefon ovládáme a jak se systémem pohybujeme a využíváme aplikace. Nový telefon by totiž měl mít čtveřici infračervených senzorů, které budou snímat pozici vašeho obličeje a podle náklonu zařízení budou měnit obsah obrazovky. Například tedy při procházení filmů na Amazonu pouze lehce natočíte telefon do strany a zobrazí se vám skóre z IMDB.

Reakce lidí, kteří si telefon měli možnost vyzkoušet

Systém by toto měl implementovat do všech, nebo většiny, aplikací v telefonu. Amazon také uvádí, že má v přípravě jeden zbrusu nový senzor, který jsme doposud neviděli. Dále má nový telefon umět překlad texty a cedule po pouhém namíření fotoaparátu na daný text. To stejné chce integrovat Google a dokonce odkoupil společnost, která takový software nabízí. Co se technických specifikací týče, měl by nový telefon dostat 4,7" displej s HD rozlišením, 4jádrový procesor Snapdragon , 2 GB RAM a 13 Mpx zadní fotoaparát. Hardware tedy vypadá rozumně, ale záleží především na tom, jak se Amazonu podaří systém a nové funkce odladit. Rozhodně jsme zvědaví, co si pro nás Amazon připravil a doufáme, že půjde o revoluční zařízení s tendencí jít jiným směrem, než kterým jdou ostatní.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze