Novou službou Messenger Day chce Facebook konkurovat Snapchatu

8

Navzdory tomu, že je mezi sociálními sítěmi Facebook jednoznačně nejpopulárnější, své případné konkurenty bedlivě sleduje. Nyní se rozhodl do svého Messengeru nasadit nové funkce, které nápadně připomínají konkurenční Snapchat Stories.

Facebook Messenger

Služba Snapchat Stories ve zkratce nabízí uživateli možnost sdílet se svými přáteli upravené snímky či videa po omezenou dobu. Jakmile uplyne 24 hodin od odeslání, zpráva se smaže. Populární služby si všiml také Facebook a ve vlastní variaci ji zřejmě hodlá zakomponovat do aplikace Messenger. Nová funkce by měla nést jméno Messenger Day a jasně tak odkazuje na výše zmíněné denní omezení zaslané zprávy.

TIP! Facebook představil Messenger Lite, míří na rozvojové trhy

Messenger Day

V současné chvíli Facebook spustil testování služby Messenger Day v sousedním Polsku. Uživatelé tak mohou svá multimédia snadno opatřit různými popisky, piktogramy či nálepkami a následně je odeslat s tím, že za 24 hodin dojde ke smazání zprávy. Testování se zřejmě brzy přenese na další, pravděpodobně větší trhy. Česká republika se tak s největší pravděpodobností dočká až v případě finálního nasazení. Facebooku se dle spekulací zřejmě nepodaří přetáhnout uživatele Snapchatu k Messengeru, avšak mohl by díky obrovské popularitě Messengeru obsadit trhy, kde Snapchat není prozatím populární.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: techcrunch.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
ANO
Zna vubec nekdo nekoho, kdo pouziva snapchat?:o)))
Var-G
Nejdříve Instagram a teď zase Facebook :D já Snapchat nemám a používám to pouze na Instagramu, ale abych to používal tam a i na FB, tak to určitě ne, FB se na to moc nehodí, zůstanu u používání na insta.
ICE
Už vím o lidech co ze snapchatu přešli na instagram. FB si takhle bude držet neotřesitelnou pozici. Snapchat si to měl nějak patentovat, takhle mu moc naděje nedávám

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze