Novinky od TCL jsou i letos v duchu „papírového“ displeje

1
Novinky od TCL jsou i letos v duchu „papírového“ displeje
Fotografie: TCL
  • Technologii NXTPAPER výrobce dříve použil již u tabletů a notebooků
  • Nyní se dostává do telefonů a uživatelům slibuje nevídaný komfort
  • Zamrzí garance pouze jedné aktualizace operačního systému

Společnost TCL je jedním z největších výrobců zobrazovacích panelů na světě, ale také průkopníkem v oblasti alternativních displejů označovaných jako NXTPAPER. Právě tyto barevné matné displeje, jež připomínají papír, jsou implementovány i do nové dvojice smartphonů s označením TCL 40 NXTPAPER a TCL 40 NXTPAPER 5G.

Technologie barevného elektronického displeje, který připomíná papír, se nazývá TCL NXTPAPER a od svého uvedení na trh před několika lety získala řadu ocenění od spotřebitelů i médií. Dosud jí bylo vybaveno několik tabletů a notebooků TCL. Nově ji nabízejí také dva smartphony TCL NXTPAPER s operačním systémem Android.

Příjemnější prohlížení s telefony TCL NXTPAPER

Nejnovější smartphony s technologií NXTPAPER nabízejí špičkový komfort pro oči, o čemž svědčí hardwarová certifikace TÜV za nízkou úroveň škodlivého modrého světla. Displej NXTPAPER navozuje při sledování obrazovky telefonu pocit jako při čtení z papíru. Obrazovka přitom zachovává původní vyvážení barev. Integrovaný snímač automaticky upravuje jas a teplotu barev na displeji v závislosti na čase a prostředí tak, aby poskytoval vhodné vizuální zážitky a měkké světlo v noci, což zvyšuje celkové pohodlí pro oči.

Displej smartphonu se neleskne a nejsou na něm patrné ani otisky prstů jako na běžných displejích, protože má matnou texturu připomínající papír. Čtení venku je proto pohodlnější než kdykoli předtím. Plnobarevný elektronický displej je vybaven speciálním uživatelským rozhraním NXTPAPER, které uživatelům nabízí možnost volby mezi barevným a černobílým zobrazením.

TCL 40 NXTPAPER

Telefon TCL 40 NXTPAPER je vybaven 6,78" displejem s rozlišením Full HD+ a technologií NXTPAPER. Obsahuje dva reproduktory a nabízí 3D zvuk využívající technologii DTS, která přináší kvalitní audiovizuální zážitky. Smartphone má 32Mpx selfie kameru a trojitý fotoaparát na zádech, který kombinuje hlavní snímač s rozlišením 50 Mpx, 5Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát a 2Mpx makro snímač.

TCL 40 NXTPAPER

Psaní poznámek a náčrtků na displeji podobném papíru usnadňuje stylus T-Pen, který je volitelným příslušenstvím modelu TCL 40 NXTPAPER. Elegantní 7,89 mm tenké tělo a stylový 2D zadní kryt zpříjemňují držení telefonu. Smartphone dále nabízí 256GB úložiště a 8 GB RAM v kombinaci s dalšími 8 GB virtuální rozšířené RAM.

TCL 40 NXTPAPER

Rozměry168,2 × 75,5 × 7,9 mm, 195 g
Displej?, 6,78" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek helio G88, 2×2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSD
Akumulátor5 010 mAh

TCL 40 NXTPAPER 5G

Displej smartphonu TCL 40 NXTPAPER 5G je určen pro uživatele, kteří chtějí být neustále online. Nabízí totiž nejen výjimečný komfort pro oči, ale i 5G připojení. 6,6" obrazovka s rozlišením HD+ využívá technologii NXTPAPER, takže připomíná papír. Uživatelské rozhraní NXTPAPER z něj dělá ideální volbu pro delší čtení nebo práci s dokumenty. 256GB úložiště doplňuje 6 GB RAM, kterou rozšiřuje dalších 6 GB virtuální RAM. Telefon proto zvládne více úloh současně i efektivní práci s kancelářskými aplikacemi, multimediální zábavu a mnoho dalšího.

TCL 40 NXTPAPER 5G

Novinka nabízí zadní fotoaparát, který kombinuje 50Mpx hlavní fotoaparát, 2Mpx hloubkový snímač a 2Mpx makro snímač. Přední kamera s rozlišením 8 Mpx zprostředkuje videokonference.

TCL 40 NXTPAPER 5G

Rozměry164,5 × 75,4 × 9 mm, 192 g
Displej?, 6,6" (1 612 × 720 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 6020, 2×2,2 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh

Dostupnost, ceny a softwarová podpora

V Česku se bude prodávat model TCL 40 NXTPAPER, a to již během října za 6 499 Kč, součástí balení bude také pero T-Pen a flipové pouzdro. TCL 40 NXTPAPER 5G dorazí na evropské trhy s cenou 249 eur během října. Koncem letošního roku přijde na trh v dalších zemích. Oba smartphony mají přislíbeny (alespoň) jednu aktualizaci operačního systému a dva roky bezpečnostních záplat.

tisková zpráva