Nové ZenFony z CESu: víc než jen zajímavé fotoaparáty (dojmy)

1

Asus na tiskové konferenci v Las Vegas představil nové telefony ZenFone 3 Zoom a ZenFone AR. A oba nabídnou něco speciálního, vždy ve spojení s fotoaparátem. ZenFone AR podporuje Google Tango, ZenFone 3 Zoom pak nabídne, překvapivě, optický zoom. Obě novinky jsme přímo na CESu vyzkoušeli a zde jsou naše první dojmy včetně videí a fotogalerie.

ZenFone 3 Zoom – přibližte si s ním svět

Možná si pamatujete na předchozí ZenFone Zoom, který vyhrál pomyslnou soutěž o nejdelší uvádění na trh v novodobé historii telefonů, které trvalo více než rok. To zde nehrozí, ZenFone 3 Zoom totiž na trh dorazí už příští měsíc. A co nabídne?

TIP! Asus ZenFone 3 Zoom oficiálně: mnohem elegantnější kompakt

ASUS ZenFone 3 Zoom

Elegantní kovové tělo, které naživo hodně tvarově připomíná iPhone, zejména svými zaoblenými boky a plastovými předěly na zádech. Ty nejsou zahlazené, naopak. Tvoří je výrazná rýha. Také čtečka otisků prstů má jiný tvar, než je u ZenFonů 3 zvykem. Čtverec místo obdélníku. I přes 5,5palcový displej je pak telefon rozumně velký, co ale překvapí nejvíc je hmotnost jen 170 gramů a tloušťka jen 7,99 milimetrů. A to v kontextu velké 5 000 mAh baterie uvnitř. ZenFone 3 Zoom je údajně nejtenčí a nejlehčí telefon s takto velkou baterií a integraci velkokapacitní baterie do kompaktního těla já osobně považuji za jednu z největších lákadel novinky.

Asus ZenFone 3 Zoom

Tím druhým lákadlem je samozřejmě fotoaparát. Je samozřejmě duální a pracuje na stejném principu jako u iPhonu 7 Plus. Hlavní fotoaparát je zaměřen na skvělou světelnost f/1.7 a potěší také optickou stabilizací, druhá čočka pak poskytuje 2,3násobný optický zoom. Zoomování však probíhá postupně a telefon inteligentně kombinuje optický a digitální zoom. Při přiblížení mezi 1× a 2,3× zoomem používá hlavní čočku a digitální zoom, při 2,3× zoomu ukáže obraz z druhé čočky, na kterou se mírně skokově obraz přepne. Poté používá až do 12× zoomu druhou čočku v kombinaci s digitálním zoomem. Systém funguje dobře a v dalších dnech na veletrhu otestujeme podrobněji i samotnou obrazovou kvalitu. Ostatní výbavu naleznete v tabulce níže nebo v našem preview. Novinka se začne prodávat už v únoru, na českou dostupnost a cenu ale ještě čekáme.

ASUS ZenFone 3 Zoom – CES 2017

Technické parametry ASUS ZenFone 3 Zoom 4 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce154,3 × 77 × 8 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12,3 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 625 MSM8953, CPU: 8×2 GHz, GPU: Adreno 506
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:02 hodin
Dostupnostúnor 2017, 11 990 Kč

ZenFone AR – Tango jako bonus

AR. Augmented Reality, tedy rozšířená realita. Tato dvě slova by sice měla novinku definovat, nový ZenFone je však mnohem víc a překvapivě jde o velmi zajímavý telefon i pro ty, kteří rozšířenou realitu vůbec používat nechtějí. Nejdříve si ale zopakujme některá nej. Zenfone AR je prvním telefonem na světě s 8GB RAM pamětí a také nejmenším telefonem s podporou Google Tango. Asus tvrdí, že jde dokonce o první telefon s podporou této technologie a má částečně pravdu. Konkurenční Lenovo má totiž úhlopříčku displeje téměř 6,5 palce a jde spíše o malý tablet.

TIP! Asus ZenFone AR: další zářez pro Google Tango

Asus ZenFone AR

Telefon také vůbec nezapadá do ZenFone portfolia co se designu týče. Místo skla nebo kovu na zádech zde má velmi příjemnou, a dobře vypadající, imitaci kůže. Kovový rám je zakulacený a telefon se příjemně drží a zejména zadní strana se mi hodně líbí. Pokud takto budou vypadat i další ZenFony, jen dobře. Nezvyklou změnou je také přesunutí čtečky otisků prstů dopředu pod displej. Jde zároveň o hardwarové tlačítko a rozložení pod displejem je tak totožné se Samsungem. Pochválit mohu displej, který má úhlopříčku 5,7 palců, zamrzí nepříliš velká baterie. Určitě bych byl raději za 5 000mAh baterii stejně jako u ZenFonu 3 Zoom.

Kromě 8GB RAM paměti najdete v novince až 256GB úložiště a samozřejmě silný procesor Snapdragon 821. Sám o sobě by tak byl ZenFone AR velmi zajímavým „běžným“ telefonem. On ale umí ještě jednu věc navíc. Podporuje totiž rozšířenou realitu Google Tango, díky soustavě kamer na zadní straně. Tango jsme už několikrát vyzkoušeli a podívejte se určitě na naše dřívější články a videa o tom, jak rozšířená realita od Googlu funguje.

Asus ZenFone AR

Nový ZenFone AR nás mile překvapil zejména svým designem, zpracováním a špičkovou výbavou. Google Tango je pak dalším sexy doplňkem už tak zajímavého smartphonu. Na trh se dostane v druhém čtvrtletí, cenu ani dostupnost v Česku zatím Asus neoznámil.

ASUS ZenFone AR – CES 2017

Technické parametry ASUS ZenFone AR 256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,4 × 77,4 × 7,5 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát23 Mpx (5 488 × 4 112), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,34 GHz + 2×1,9 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2017, ?
Diskuze ke článku
Borland
Na obrazovú kvalitu fotiek z Asus Zenfone 3 Zoom sa veľmi zvedavý. Na youtube už koluje prvé video a fotky z tohto telefónu lezú priemerné. Bola by to veľká škoda, ide o skvelý kus. Cena sa údajne bude pohybovať na úrovni 399€ (zdroj z Francúzska).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze