Nové procesory Intel Atom dorazí příští rok: budou výkonnější

7

Intel Atom byl v dřívějších letech spíše synonymem pro lenost, než pro produktivní výkon. To se však v posledních dvou letech změnilo a nové procesory jsou velmi dobře použitelné, a proto se dočkají nové generace.

Intel Atom, Celeron a Pentium, to jsou čipy, které staví na architektuře Bay Trail, jež se vyznačuje dostatečným výkonem, ale zároveň nízkou energetickou náročností. A právě tyto procesory se mají dočkat příští rok obrody a na trh se má dostat nová architektura Cherry Trail.

Výhled do budoucna ohledně CPU Intel Atom

Vzhledem k tomu, že bude využitý nový 14nm výrobní proces, budou procesory úspornější a efektivnější. Krom procesorového výkonu se zvedne i ten grafický, který se u přechodu z generace Clover Trail na Bay Trail zvedl mnohonásobně, dle Intelu je výkon 2× vyšší. První procesory začne Intel rozesílat na konci letošního roku, takže prvních zařízení bychom se mohli dočkat již v roce 2015.

Zdroje: liliputing.com

Diskuze ke článku
karel
Ted jeste aby tablety s timto procesorem sli chladit pasivne a budu spokojeny :)
karel
oprava: ...sly chladit...
Durus
V tych nazvoch a cislovaniach uz maju taky bordel, ze asi uz ani sami nevedia ze co je co. Ako sa potom vtom ma vyznat zakaznik. Uz len koli tomu som nikdy neuvazoval o telefone alebo tablete s intelackym procesorom.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze