Lenovo Ideacenter Stick 300: počítač do kapsy

8

Trh s miniaturními počítači se rychle rozrůstá a má to svůj důvod. Je to levné řešení naprosto základního počítače pro ty, co potřebují levné a funkční řešení. Jejich využití je jak ve firemní sféře, například do recepcí, tak i jako multimediální centrum domů k televizi.

Lenovo Ideacentre Stick 300

Trend v technologiích pokračuje a hlavním cílem je stálé zmenšování jak komponent, tak samotných přístrojů. V nedávné době se vytasil Intel se svým Compute Stick a nyní ho následuje i Lenovo. To představilo Ideacentre Stick 300, další miniaturní počítač o velikosti flash disku. Jeho celkové rozměry činí 9,91 × 3,81 × 1,52 cm, a to je na počítač velice slušná hodnota.

Na to, že se jedná o takto miniaturní zařízení, není Ideacentre Stick 300 úplné ořezávátko. Na běžné úkony dostačuje a k tomu mu dopomáhá procesor Intel Atom Z3735F, kterému sekundují 2 GB RAM. Vnitřní flash úložiště má velikost 32 GB, ze kterého si část odebere operační systém Windows 8.1. Nechybí mu ani Wi-Fi nebo Bluetooth 4.0. K dispozici je vám i slot na microSD kartu a jedno USB 2.0. K napájení pak využijete microUSB konektor. Počítač připojujete pomocí HDMI do monitoru či televize.

Lenovo Ideacentre Stick 300 není určen na hraní ani na vytváření obsahu. Je to malé kompaktní zařízení, které má plnit základní úkony a jako takové není špatné, především díky své velikosti a také ceně, která se zastavila na 129 dolarech, tedy okolo 3 700 Kč včetně DPH.

Zdroje: techcrunch.com, neowin.net

Diskuze ke článku
pet
úplně to samé co Intel, nechápu proč dělají všichni to samé, proč někdo neudělá 4 gb ram a 64 gb
hqjwk
Neni to na hraní her, ale do kanceláří
henry
Cena 3.700Kč je naprosto neadekvátní užitné hodnotě. Kolem 1.000Kč OK, ne víc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze