Nové Nokie C6, C7 a E7 představeny v Londýně (on-line)

Je to tady - každoročně nejočekávanější akce finské Nokie začala dnes v 10:00 našeho času a je tedy nejvyšší čas na pár aktualit, které se v Londýně odehrávají.

Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti začala celá akce s mírným zpožděním. Mnoho lidí se totiž nestačilo včas dostat do sálu. Na akci totiž dorazilo celých 3 000 lidí! Přivítat publikum přišel Niklas Savander, více-prezident obchodního oddělení Nokia a hned na začátku zmínil: "Nebudeme se omlouvat, že nejsme Apple, Google nebo Samsung – my jsme Nokia a jsme jedineční! Nokia je víc než Android a iOS dohromady." Jeho tvrzení nahrává fakt, že Nokia prodává 260 000 telefonů denně a patří jí tak 40 % světového trhu. Nokia navíc očekává úspěch s její novou N8, ke které se přihlásilo 100 operátorů po celé světě – plánuje prodat 50 milionů smartphonů nové generace!

Keynote pokračoval tématem Location, tedy Ovi mapami. Niklas Savander vyzdvihl Ovi Maps nad Google hlavně kvůli nutnosti připojení k internetu u Google Maps. Ovi mapy jsou podporovány v 78 zemích a 46 jazycích. Nokia očekává, že v roce 2013 bude na světě více než 800 milionů lidí používajících GPS. Poté na scénu přichází Anssi Vanjoki, více-prezident mobilních řešení Nokia.

Anssi Vanjoki začal hovořit o Nokii N8 a hlavně o novém Symbianu^3. Anssi Vanjoki: "Někteří kritici hned po spatření několika screenshotů tvrdili: vždyť se jedná o starý Symbian. Ale neviděli to, co se stalo uvnitř – nový Symbian^3 je rychlejší a jednodušší, zatímco si zachoval příslušnost do rodiny Symbian. Máme skvělou konzistenci platformy."

Nokia N8 bude něco velkého – předobjednávky jsou u ní mohutnější než u jakékoli dříve představené Nokie. Anssi Vanjoki zmiňuje 12MPx senzor, který je velikostně největší dosud použitý senzor u mobilních telefonů. Anssi je při představování Nokie N8 velmi emotivní. Následuje ukázka Nokia N8 připojené pomocí HDMI na velkou obrazovku a ke zvukovému systému. Zvuk 5.1 v sále opravdu vyniká a vyslouží si potlesk.

Představení nových modelů

Nokia C6-01

Na scénu se konečně dostává představení nových modelů Nokia. Jako první přichází Nokia C6-01 a s ní přichází zvláštní zkratka: CBD – Clear Black Display. Je to vlastní displej od Nokie a Anssi říká, že černá je zde černější než černá.

Více informací o Nokii C6-01 zde!

Nokia C7

V závěsu přichází Nokia C7! Anssi ji prezentuje: "Nokia C7 je nejelegantnější a nejhladší telefon na světě. Bez debat." K dispozici bude také v červené barvě.

Více informací o Nokii C7 zde!

Nokia E7

A představení se konečně dočkala Nokia E7! Cesta k ní začala v roce 1996, kdy Nokia vyrobila první komunikátor – Nokia 9000. Nokia E7 je vlastně QWERTY dvojníkem Nokie N8.

Více informací o Nokii E7 zde!

Anssi Vanjoki:"Nokia E7 je velká. Má 4" dotykový displej a qwerty klávesnici. Nic nemá na hw klávesnici, protože nejsme jenom konzumenti, ale také producenti. Je to nejlepší pracovní zařízení, které kdy kdo vyrobil." Dále zmiňuje ekologickou stránku telefonů. Anssi se rozloučil s díky za posledních 20 let, protože u Nokie končí. Sklidil velký potlesk.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze