Nové iPhony slaví úspěch, prodalo se přes 9 milionů kusů

29

Napříč počátečním obavám, nedůvěře investorům a následnému poklesu cen akcií se Applu povedl rekord. Rok co rok se první týdny prodejů dostanou k novým zákazníkům miliony iPhonů, stojí se fronty a sklady jsou prázdné. Nic se nemění ani v roce 2013 a Apple si tak může připsat další úspěšný start prodejů svých nových produktů. Dokonce rekordní start.

Po prvním víkendu prodejů jsme s napětím očekávali, jaká čísla Apple přinese. Minulý rok se iPhonu 5 za stejné období prodalo přes 5 milionů kusů, první prodeje však probíhaly pouze v 9 vyvolených zemích, nyní se jejich počet zvýšil na 11, a to včetně nenasytné Číny s ohromným množstvím zákazníků. Navíc, minulý rok přišel Apple jen s jedním novým modelem, tento rok jsou to hned dva. Apple překonal svůj prodejní rekord a za 3 dny se mu podařilo prodat celých 9 milionů zařízení iPhone 5s a iPhone 5c. Samostatná čísla prodejů pro 5s a 5c zvlášť ale Apple nezveřejnil a my se tak jen můžeme dohadovat, který model byl nakonec ten úspěšnější.

iPhone 5s & iPhone 5c

Nejen, že se nové iPhony prodávají dobře, Apple si také připsal historicky nejrychlejší update svého iOS. Od středy, kdy byl update na iOS 7 vypuštěn, si totiž svůj iPhone nebo iPad aktualizovalo na novou verzi iOS 7 neuvěřitelných 200 milionů zákazníků po celém světě. Google má se svými aktualizacemi tedy hodně co dohánět, to je však trochu jiná kapitola. Applu se tak i přes počáteční kritické hlasy opět podařilo dostát své pověsti a nové iPhony se prodávají velice dobře, alespoň tedy ze začátku. Vybavenější model 5s už je většinou vyprodaný a dostupnost je posunuta na říjen, barevný 5c se však ještě dá sehnat, což jsme si sami ověřili v prodejně Apple Store v německém Frankfurtu.

Grafická podoba iOS 7

Jestli nakonec bude nový iPhone tak úspěšný, jako předchozí modely, ukáže čas. Prozatímní prodejní čísla ale dávají tušit, že Apple opět bude mít úspěšnou sezónu. Ať už se bude jednat o iPhony, či iOS, fanouškovskou základnu jablíčková firma bezpochyby má a jen tak něco s ní něco nezatočí. A co vy? Plánujete koupi nového iPhonu?

Zdroje: 9to5mac.com, techcrunch.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
Nobodyknows
Ovečky.....
Paul
Osobně se ani nedivím mám 5S a naprostá spokojenost žádný sekání nic narozdíl od ostatních telefonů a aspon jde vidět, že ti co jedou že Iphone je shit tak se silně mýlí. A prostě Applu gratulace a myslím si, že až se dodají další modely v řijnu, že číslo silně poroste :)
Martin P.
Četl jsem zprávu, že se nejedná jen o množinu jen 5C a 5S ,ale jsou doho zamotané i výprodejové verze iP4/8GB
A za druhé v tom objemu jsou zahrnuty velké objemi které šli oprátorům.

Takže to je nic neříkají neznamenající informace, kterou Apple používá jako PR že nové telefony jsou tak oblíbené.... ...stejně ty akcie to neobrátí.
Eluga
Dobrý Marketing pro Be to Be...jinou hodnotu to nemá. Vždycky obdivuji naprosto nepodložená čísla...Je to asi jako když v Britských publikacích čtete, že Sovětů v té a té bitvě zemřelo 1 milión, ale že tam byli jen 4 divize a tudíž nemohlo vůbec 1 milión Sovětů umřít je už podřadné...jde přece o to číslo...Kolik se prodá mobilů ročně..1000 milionů..? To není tak nereálné číslo, když vememe v potaz, že 4500 miliónu obyvatel má mobila..:)

Nevím, ale jestli je to velké prodejní číslo, tak to zanamená jediné. Iphone 5s je moc levný a předešlé modely jsou opravdu velmi kvalitní..:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze