Některé uživatele iPhonu 5s trápí modrá smrt a následné restarty

81

S novými iPhony přichází i nové problémy, a ten, který má iPhone 5s, se rozhodně nedá zařadit do kategorie nepodstatných přehlédnutelných bugů. Počet nových majitelů, stěžujících si na chybu v podobě "modré obrazovky smrti" se neustále zvětšuje.

figure>

Oficiální fotografie iPhone 5s

Chyba už má také svůj neoficiální název, a to podle podobnosti s jinou známou chybou. Název taj není příliš originální - "Modrá obrazovka smrti", jak zní doslovný překlad, totiž silně připomíná "Modrou smrt" u staršího operačního systému Windows. Modrá obrazovka se objevuje při běžném používání v některých specifických případech. Jeden z nich ukazuje i video níže. Po zobrazení Modré smrti se telefon restartuje. Skutečnost, že restartu se dá dosáhnout i úmyslně zní sice špatně, ale pro Apple by mohlo být jednodušší na chybu reagovat a vyřešit ji.

Zda se Applu podaří tento bug opravit dříve, než k nám nové iPhony oficiální cestou dorazí, není známo, Apple zatím na problémy ani nijak oficiálně nereagoval a nekomentoval příčiny. Nové iPhony 5s a 5c se začnou v České republice a na Slovensku prodávat 25. října, tedy už za necelé dva týdny.

Technické parametry Apple iPhone 5s

Kompletní specifikace
Konstrukce123,8 × 58,6 × 7,6 mm, 112 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (1 136 × 640 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A7, CPU: 2×1,3 GHz, GPU: PowerVR G6430
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 100 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 12
Akumulátor1 570 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:17 hodin
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: theverge.com, discussions.apple.com, discussions.apple.com

Diskuze ke článku
eril
Me to taky dela,ale je my to jedno alespon mam modrou obrazovku.To jen aplle my řika ze modra je taky dobra,,a ja to kvituji
Michal
Malá chybičky, to se stává. Malá aktualizace iOS to vyřeší. :)
Michael kost
Michael kost
U androida je to běžné takové samorestarty proto se nikdo nediví,ale když se to náhodou stane na ios tak je z toho konec světa. Lidi, probetre se malá aktulizace to vyřeší tak co tu furt řešíte. A ne nemam iphone mam androida tak mi tu nepište, že jsem iovce. Díky
Holka z venkova
Za 18tis mit BSOD? Dekuji nechci :) To se mi za 4 roky s Androidem nestalo ani jednou. Ale verim, ze se najde spousta iOvci s emo patkou a bez mozku urcite najde, co si ho koupi :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze