Nové flashdisky Kingston nabídnou kapacitu 1 TB a 2 TB

6

Ceny flashdisků stále klesají, zatímco jejich kapacity rostou. Kingston nyní na CES 2017 představil nové flashdisky DataTraveler Ultimate, na které se vám vejde celý harddisk počítače a přitom je strčíte do kapsy. Na výběr bude ze dvou velikostí. Ta menší má už tak úctyhodnou kapacitu 1 TB, zatímco ta druhá vám nabídne dokonce dvojnásobek.

Kingston DataTraveler Ultimate GT

Nové Kingston DataTraveler Ultimate GT navazují na předchozí generaci z roku 2013, kdy Kingston poprvé nabídl terabytový flashdisk. Zdvojnásobení kapacity přitom umožňuje mimo jiné uložení až 70 hodin 4K videa.

Samotné flashdisky jsou přitom skutečně kompaktní. Jejich rozměry jsou 72 × 26,94 × 21 mm. Plášť vyrobený ze zinkové slitiny pak má zajistit vyšší odolnost proti nárazům. Pro připojení k počítači slouží USB 3.1 Gen 1. Mezi podporovanými operačními systémy jsou Windows 7 SP1 a vyšší, Mac OS od verze 10.9.x, Linux od verze 2.6.x a Google Chrome.

Kingston DataTraveler Ultimate GT budou v obou kapacitách k dispozici od února. Jejich cenu výrobce nezveřejnil, ale můžeme předpokládat, že bude skutečně vysoká. Pro srovnání dnes prodávaný Kingston DataTraveler HyperX Predator 1TB stojí více než 20 tisíc korun.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
1TB stojí více než 20 tisíc korun.
O pár rokov bude za babku...
Martin
Když si vezmu že 1TB SSD stojí i pod 10K tohle je pěkná pálka, čekal jsem 10K.
Rob
Nějak sem si nevsim ze by ceny klesaly za poslední rok ani o korunu ba naopak, to stejný HDD, SSD i Ram.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze