Nové chytré hodinky do party: GoClever Chronos Colour

1

Mít vlastní chytré hodinky je prakticky povinnost pro každého výrobce mobilních telefonů, a tak se můžeme seznamovat s novými a novými značkami na tomto poli. Další do party je polský GoClever, který po hodinkách Eco představuje Chronos Colour. Ty zaujmou především nízkou cenou.

Hodinky používají LCD displej s úhlopříčkou 1,6 palce a rozlišením 240 × 240 bodů. Hmotnost zařízení činí 60 gramů a rozměry jsou rozměry 41 × 55 × 12 mm. K pohonu slouží baterie o kapacitě 350 mAh, která podle výrobce zajistí dostatek energie na pět dnů provozu anebo až 2 týdny v pohotovostním režimu.

GoClever Chronos Colour
Dobíjení probíhá přes microUSB.

Hodinky používají vlastní operační systém a s telefonem je spojíte pomocí Bluetooth 4.0. Do telefonu je pak potřeba nainstalovat aplikaci pro spojení, podmínkou je Android 4.3 a novější. Následně můžete například snadno ovládat hudební přehrávač mobilního telefonu přímo ze svého zápěstí. Dalším přínosem je vestavěné rádio. Prostřednictvím těchto hodinek je také možno ovládat fotoaparát. Nechybí ani vestavěný akcelerometr pro sledování sportovních aktivit a výkonů (měří vzdálenost, spočítá kroky či spálené kalorie).

Neutrální design se hodí jak k formálnímu oblečení, tak pro sport.

Samozřejmostí je příjem notifikací z mobilního telefonu. Novou funkcí je pak i možnost provádět telefonní hovory. Lze listovat seznamem kontaktů a totéž lze uskutečnit i pomocí hlasového zadávání. Uživatelé pak navíc mohou přijímat a odesílat SMS zprávy přímo ze svého zápěstí. Stejně tak jako u Android Wear si můžete nastavit aplikace, kterou budou nebo nebudou mít přístup k notifikacím. Hodinky obsahují i vestavěné aplikace, jako je kalendář, kalkulačka, budík nebo předpověď počasí.

Hodinky jsou voděodolné konkrétně to znamená specifikaci IP20 anebo 30 m v hodinářské terminologii. V praxi to znamená, že odolají náhodnému kontaktu s vodou, dešti nebo vlhkému prostředí.

Doporučená koncová cena je 1 999 Kč a na českém trhu budou tyto SmartWatch k dostání v průběhu měsíce února.

Technické parametry GoClever Chronos Colour

Kompletní specifikace
Konstrukce55 × 41 × 12 mm, 60 g, konstrukce: ?, odolnost: ano
Displej?, 1,6" (240 × 240 px)
Fotoaparát
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor350 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2015, 1 999 Kč

Zdroje: goclever.com

Diskuze ke článku
wesr
V podstatě jako jakékoliv jiné hodinky z číny, které se dají sehnat do 1000,- A mají tyto vlastnosti.
Výhoda ale hodinek se známější značkou je podpora třeba updatu firmwaru, aktualizace, nové funkce, fórum, dotazy apod.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze