GoClever Insignia 500: pět palců s obří baterií a starým Androidem

12

Na český trh míří další pětipalcový telefon, tentokrát od výrobce GoClever. Novinka dostala jméno Insignia 500 a nabízí například HD displej nebo čtyřjádrový procesor. Nejzajímavější je však dvojice baterií v balení, z nichž jedna oslní kapacitou 4 000 mAh. Naopak menší radost udělá použití starší verze operačního systému Android.

Velké telefony jsou dnešním trendem a o jejich oblibě mezi uživateli nemůže být pochyb. Téměř každý výrobce má ve svém portfoliu hned několik telefonů, jejichž úhlopříčka dosahuje minimálně pěti palců. Tento prostorový luxus už také dávno není výsadou drahých telefonů, čehož je důkazem i dnešní novinka GoClever Insignia 500, která spadá do nižší střední třídy nejen výbavou, ale také cenou.

Větší tloušťka, větší výdrž

Vzhledově vsází Insignia 500 na kombinace lesklé černé na čelní straně a matné černé na straně zadní. Vše doplňují nezbytné obliny v rozích a máme tudíž před sebou telefon, který méně zkušený uživatel nemá šanci rozpoznat od mnoha konkurenčních. Rozměry se zastavily na hodnotách 146 × 73 × 9 milimetrů a hmotnost na průměrných 150 gramech.

Tlustší verze má nasazenou baterii s kapacitou 4 000 mAh, slabší pouze 1 750 mAh

Výše zmíněné rozměry platí pouze v případě, že využijete běžnou baterie s kapacitou pouhých 1 750 mAh. Výrobce však spolu s telefonem dodává i druhou baterie, která oslní kapacitou 4 000 mAh. Spolu s ní je zapotřebí i jiný zadní kryt, neboť silnější baterie je zákonitě podstatně větší. Při využití silnější baterie se tloušťka telefonu zvedne na 13 milimetrů, což je stále krásná hodnota. Jistě dojde i ke zvýšení hmotnosti, avšak tuto informaci výrobce neudává.

Zaprášený Android

Srdcem telefonu je čtyřjádrový procesor Mediatek MTK6582 s taktem 1,2 GHz. Nutno podotknout, že nejde o žádný výkřik moderní techniky, to samé platí i pro 1 GB paměti RAM. Starší typ procesoru je rovněž důvodem, proč se v telefonu nachází již postarší Android ve verzi 4.2 Jelly Bean a vyhlídky na aktualizaci se prakticky blíží nule.

Příliš radosti neudělá ani interní 4GB paměť, ze které si ještě jistou část ukousne samotný systém. Naštěstí jsou podporovány až 32GB paměťové karty. Kromě slotu, pomocí kterého rozšíříte úložiště, najdete ještě další dva sloty pro SIM karty.

Z další výbavy stojí za zmínku 8megapixelový zadní fotoaparát s automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. Čelní kamerka dostala do vínku 2 megapixely. Své výtvory si prohlédnete na 5palcovém IPS displeji s HD rozlišením. V nastavení pak najdete automatickou regulaci jasu, což není běžná možnost mezi telefony nižší střední třídy.

Datová výbava čítá jen holý standard s HSPA+ přenosy, Bluetooth, Wi-Fi či připojením přes microUSB konektor. Nechybí také čip GPS. Technologie NFC či LTE bychom u takto levnějšího telefonu hledali ještě marně.

Cena a dostupnost

GoClever Insignia 500 se již v tuto chvíli prodává na našem trhu a jeho startovací cena činí vcelku příjemných 4 799 Kč, zejména přihlédneme-li ke dvojici baterií, které výrobce dodává v základním balení.

Technické parametry GoClever Insignia 500

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 73 × 9 mm, 150 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:53 hodin
Dostupnostčervenec 2014, 4 799 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Android 4.2 je sice starý,ale podle nadpisu jsem se obával ICS. Jelly Bean je ještě v pohodě,spousta nových telefonů od méně známých výrobců jej dostává jako základní.
GT
Neda mi to!
Prosim vas, preco hikate nad kapacitou tej baterie?
a kravu s 5" FHD displejom to nie je obria bateria, ale primerana, ktora by mala byt v takych velkych kravach standardna a povedal by som, ze az povinna.
Dnes nie ste prvy portal, kde som to cital.
Ja viem, pri zvysku baterii to vyzera naozaj obrie, ale ruku na srdce, myslite si, ze je to spravne, ze baterie v tak velkych zariadeniach maju "standardne" okolo 2000mAh?
Ked to vydrzi v narocnejsom rezime 4 dni, potom tomu davajme privlastok obria bateria, ale dovtedy to pomenuvajme pravym menom, zodpovedajuca...

Privlastok "obria" si zasluzila napriklad 3300mAh bateria v Motorole Droid Maxx.
To cudo naozaj bez problemov vydrzalo 4 dni narocnejsieho pouzivania.
Ano, bol to iny rozmer displeja, ine rozlisenie, iny procesor atd. ale to nie je podstatne, podstatou je vydrz konkretnehpo zariadenia, nie papierovo "obrovska" bateria.

To len tak pre ujasnenie si pohladu na obrie a "obrie" baterie, udy a nie nepodstatnosti. ;
zog
Tento procesor od mtk nemá open source drivery. Poslední verze je pro android 4.2 tento měsíc by měl MTK uvolnit aktualizaci na 4,4 ale od Go clever bych update nečekal.
Spaidy96
Než vypustite takové nesmysli zjistěte si fakta!!!.Za to že tam je android 4.2 může jen a jen výrobce!!! MTK procesory podporují android 4.4.2 už od konce května a vy jste to do teď nezjistily .Sám takovyz mám a dokonce už z výroby

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze