Chytré hodinky GoClever Chronos Eco: E-ink displej a dlouhá výdrž

23

Na trh s wearables míří nový hráč, kterým je polský GoClever. Jeho debut obstarají chytré hodinky Chronos Eco, které zaujmou například použitím 1,26palcového E-ink displeje, díky kterému očekávejte vysokou výdrž. Hodí se i kompatibilita nejen s Androidy od verze 4.4, ale také se zařízeními využívající systém iOS. Samotné spojení zajistí Bluetooth 4.0.

GoClever je na našem trhu známý především levnými chytrými telefony a tablety, které bohužel mnohdy nemají zrovna dobrou pověst. Výrobce to však nevzdává a letos vstoupí do segmentu wearables. Připravil vlastní chytré hodinky Chronos Eco. Ty vás zaujmou už na fotografiích, neboť vypadají velmi neobvykle. V prvé řadě jsou poměrně mohutné s rozměry 45 × 35 × 11 milimetrů. Hmotnost se zastavila na 36 gramech. Nezvykle vypadá také 1,26palcový displej. Je totiž typu E-ink (elektronický inkoust), který zobrazuje pouze jednu barvu, avšak na druhou stranu vyniká velmi nízkou energetickou náročností. Samotné rozlišení displeje pak činí 168 × 144 pixelů.

GoClever Chronos Eco

Ovládání hodinek zajišťují tlačítka po obou stranách. Na levém boku hodinek najdete také speciální nabíjecí konektor. Je tak škoda, že GoClever nenasadil běžný microUSB konektor, do těla by se určitě vešel. Trumfem hodinek Chronos Eco bude výdrž. Li-Ion baterie dostala do vínku kapacitu 110 mAh a výdrž se při běžném využívání má pohybovat kolem 3 týdnů. Výrobce však udává až měsíční výdrž při pouhém zapnutí hodinek a omezeném využívání.

Párování s vaším telefonem zajistí speciální aplikace GoClever Chronos Eco, která je již od listopadu dostupná v obchodě Google Play a každým dnem se objeví také v AppStoru. Z toho vyplývá, že hodinky budou kompatibilní nejen s Androidem (4.4 a novějším), ale také konkurenčním iOS. Pro spárování je nutná také podpora Bluetooth 4.0. Hodinky vás dokážou upozornit na hovory, zprávy, ale také e-maily lehkými vibracemi, které jsou aktivní i v případě, že máte na telefonu tichý režim. Upozornění bude dále možné nastavit i pro další aplikace.

GoClever Chronos Eco

Mezi další praktické funkce bude patřit možnost ovládání hudebního přehrávače. Pro přeskočení skladby tudíž nebude nutné vytahovat telefon například při chůzi nebo běhu. Na dálku budete moci vaším telefonem skrze hodinky také pořídit snímek. Chronos Eco nabízí také akcelerometr a tudíž vám budou počítat kroky, vzdálenost i spálené kalorie. Pro maximální využití disponují voděodolností až do 5ATM. Dle výrobce s nimi lze plavat, avšak k potápění již určeny nejsou.

Chytré hodinky GoClever Chronos Eco se na našem trhu objeví v příštím týdnu za doporučenou cenu 1 799 Kč.

Stáhnout GOClever Chronos Eco

Google Play (zdarma)

Technické parametry GoClever Chronos Eco

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 35 × 11 mm, 36 g, konstrukce: ?, odolnost: ano
DisplejE Ink, 1,26" (168 × 144 px)
Fotoaparát
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor110 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2014, 1 799 Kč
Diskuze ke článku
Jirka.S
Fuj
Reaper
To už vypadá velice nadějně. konečně hodinky s obrovskou výdrží a nevypadaj tak hrozně.
M.
No jo, ty jsi fuj. Jakmile na tom nemáš Android, tak se můžeš poprdět ignorante omezenej. Že to je GoClever moc pozitivně nezní, to ano.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze