Nokia se vrátí ke konci roku, Pekka Rantala se stane šéfem marketingu

33

Návrat značky Nokia na mobilní trh je již téměř na spadnutí. Ke konci roku vyprší Microsoftu práva na používání značky Nokia u smartphonů, divize hloupých telefonů již spadá pod Foxconn. Nokia bude fungovat pod nově vzniklou společností HMD Global, která má sídlo ve Finsku a podepsala s Nokií exkluzivní desetiletou smlouvu.

Návrat Nokie na mobilní trh se blíží. Již ke konci roku Microsoft pozbude práva na značku Nokia, divize hloupých telefonů se již také vzdal. Sama Nokia již podepsala exkluzivní smlouvu s nově vzniklou finskou společností HMD Global, která získala práva na používání značky Nokia a patentů potřebných k výrobě po dalších deset let.

Sama HMD Global však telefony přímo vyrábět nebude, na to budou sloužit externí partneři, kupříkladu Foxconn, který odkoupil divizi hloupých telefonů Nokia. Ten si dle spekulací nechá pouze dělníky a značku jako takovou opět prodá. A komu jinému než HMD Global (Nokii).

TIP: Nokia P1 s Androidem se odhaluje: takto má vypadat (aktualizováno)

Nokia P1 rendery
Očekávaná Nokia P1

Jako šéf marketingu HMD Global bude dosazen Pekka Rantala. Toho známe jako bývalého CEO Angry Birds (Rovio). Pekka Rantala má staronové značce přinést stejný věhlas, který měla dříve. Primární platformou se pro nové Nokie stane Android. Dodáme, že Pekka Rantala nebude v Nokii žádným nováčkem, již před Roviem v ní 17 let pracoval.

Zdroje: arcticstartup.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Marek
Doufám, že Android pořádně odladí, aby se dal používat na telefonech bez 4GB RAM a 8 jádrových procesorů...
Pepan
pokud skutečně přinesou recyklované Sharpy Aquos, uzpůsobené na globální trh, jak naznačoval jeden leak, tak bezpochyby budou úspěšní. Z pohledu Foxconnu by to jistě smysl dávalo.
kubik
Už to nebude NOKIA jako byla dříve. Má NOKIA Lumia 735 s W10M šlape jak hodinky a to jí jsou už dva roky :-)
Petr
Proc vlastne Microsoft tu Nokii kupoval, kdyz smartphony utlumil a obyc mobily prodal?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze