Nová betaverze iOS 10.3 umožňuje najít ztracená AirPods

13

Před pár dny vypuštěná betaverze iOS 10.3 přináší kromě pár novinek také jednu zajímavost, kterou je možnost vyhledat sluchátka AirPods. Sluchátka se hledají skrze aplikaci Find My iPhone. Funkce se přidává k možnostem vyhledat MacBook, iPad a iPhone.

Bezdrátová sluchátka AirPods jsou rozhodně zajímavá, vzhledem k jejich ceně okolo 5 tisíc korun by ztráta velmi mrzela. Apple si proto připravil možnost sluchátka vyhledat skrze standardně předinstalovanou aplikaci Find My iPhone, která slouží pro vyhledání vašich „iProduktů“. Možnosti vyhledání sluchátek jsou však poměrně omezené, sluchátka musí být připojena k některému podporovanému zařízení pomocí funkce Bluetooth. Pokud je tak ztratíte a vzdálíte se od nich na vzdálenost více než 10 metrů, šance na najití se rapidně zmenšuje. Vzhledem k automatickému propojení sluchátek se smartphonem by však bylo možné chodit okolo místa údajné ztráty a v případě spárování hledat „na vlastní pěst“.

TIP: První dojmy z bezdrátových sluchátek Apple AirPods

Apple AirPods

Vyhledaná sluchátka lze dokonce prozvonit, následný zvuk vycházející z nich by vám mohl s hledáním pomoci. Apple kvůli nasazení nové možnosti rovněž smazal z App Store aplikaci Finder for AirPods, která fungovala na podobném principu, navíc uživateli ukazovala i přibližnou vzdálenost od sluchátek. Aktualizace iOS 10.3 bude pro všechny uživatele dostupná v následujících týdnech.

Zdroje: 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Demeter
Co když si ho strčí někdo do prdele?
Tomas
A nejsou prece jenom lepsi sluchatka ktera jenom tak neztratite?
Kanalizačí otvor
K čemu mi to bude když mi spadnou do kanálu pří běhu..
Lukáš
Aha, tak teď už je jasné proč Apple z AppStore odstranil aplikaci která dělala to samé. Jsou to šikovní hoši, ale to nemění nic na tom, že s tím člověk vypadá jak blbec.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze