Co Apple chystá aneb jaké novinky by se mohly představit na WWDC21?

Co Apple chystá aneb jaké novinky by se mohly představit na WWDC21?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Apple údajně představí MacBooky Pro s konektorem MagSafe, ale bez Touch Baru
  • Dočkat bychom se mohli nových AirPods s upraveným designem
  • Podstatná část akce bude věnována systémům iOS, iPadOS nebo watchOS

Každoroční vývojářská konference Worldwide Developers Conference (WWDC21) odstartuje už 7. června a podle mnohých se nedočkáme pouze softwarových novinek, ale také představení několika nových produktů. Co vše by se mohlo na WWDC21 podle nejrůznějších úniků objevit?

Apple MacBook Pro

Podle známých „leaksterů“ bychom se mohli dočkat nového MacBooku Pro, který údajně přijde o Touch Bar, ale zato přivítá praktický konektor MagSafe. Ačkoliv je to k neuvěření, měli bychom se dokonce dočkat návratu HDMI a slotu pro SD karty. Zařízení má dorazit ve dvou velikostech s 14" a 16" obrazovkou.


Spekuluje se také o nasazení zobrazovací technologie mini-LED, kterou Apple využil už u nového 12,9" iPadu Pro. Výhodou je podstatně lepší podání černé (tmavých barev obecně) i líbivější barvy.


Dále bychom se mohli dočkat představení nového procesoru Apple M2, případně M1X, který bude výkonnější variantou současného M1. Údajně půjde o desetijádrový procesor se dvěma jádry pro vyšší energetickou úspornost a osmi jádry zajišťujícími dostatek výkonu.

AirPods 3

Dlouho se spekuluje také o příchodu nové generace extrémně populárních sluchátek AirPods. AirPods 3 by se měla vyznačovat kratší „nožičkou“ a designem připomínajícím AirPods Pro. Kvůli zachování příznivější ceny (a také odlišení od verze Pro) by však mělo chybět ANC. Chybět naopak nebude podpora Spatial Audia pro fanoušky prostorového zvuku.

AirPods 3

iOS, iPadOS a watchOS

Pravděpodobně největší pozornost bude věnována operačnímu systému iOS 15. Nová verze by údajně měla přinést zásadnější změny v oblasti widgetů a nastavení domovské obrazovky. V souvislosti s tím se údajně dočkáme také změn u iPadOS i novinek týkajících se iPadů Pro s procesorem M1.

Změn bychom se mohli dočkat i u watchOS. Spekuluje se například o implementaci pokročilejších relaxačních/meditačních funkcí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze