AirPods jdou na dračku, Applu se stále nedaří ukojit poptávku

33
AirPods jdou na dračku, Applu se stále nedaří ukojit poptávku
  • Applu se ve 3. kvartálu dařilo a za zmínku stojí i úspěšný vstup AirPods na trh
  • Sluchátka jsou mimořádně žádaná a Applu se stále nedaří jich vyrábět dost
  • Navzdory navýšení výroby zákazníci na AirPods stále čekají 6 týdnů

Apple se pochlubil velice dobrými čtvrtletními výsledky. Dařilo se iPhonům, velice mile překvapil růst iPadů i Maců, prodeje Apple Watch se zdvojnásobily a jen samotný segment služeb Applu vykazuje takový zisk, že kdyby se jednalo o samostatnou firmu, dostala by se do žebříčku Fortune 100. Co je ale zajímavé, zvláštní pozornost byla při oznamování finančních výsledků věnována bezdrátovým sluchátkům AirPods.

Sluchátkům se daří natolik, že se Applu ani po více než půl roce, kdy jsou AirPods na trhu, nedaří uspokojovat vysokou poptávku. Nedostatkovým zbožím jsou sluchátka i přesto, že Apple navýšil produkční kapacitu. Firma se navíc chlubí lichotivou statistikou z dílny Creative Strategies, která tvrdí, že s AirPods je spokojeno 98 % jejich majitelů.

Ačkoliv AirPods určitě nejsou nijak výjimečnými sluchátky z hlediska kvality hudební produkce, uživatelé na nich oceňují jejich spolehlivé párování s Apple produkty skrze čip W1. AirPods vynikají i schopností detekovat, zda je máte nasazená, a možností dotykového ovládání pomocí gest. Unikátní jsou pak také svou konstrukcí, která postrádá drát i mezi jednotlivými peckami. Velice elegantně a prakticky zároveň pak působí speciální nabíjecí krabička, kterou si sluchátka s pětihodinovou výdrží snadno dobijete.

Apple AirPods

Vysokou popularitu si AirPods drží i přes nepříliš příznivou cenu, která je u nás stanovena na 4 990 korun. I s touto cenovkou si na sluchátka zákazník stále počká celých 6 týdnů, tedy stejně dlouho, jako je tomu aktuálně ve Spojených státech. Dlouhou šestitýdenní dodací dobu si AirPods drží již od příchodu na trh v prosinci minulého roku.

Zdroj: macrumors.com, imore.com, techpinions.com

Diskuze ke článku
Lukáš M.
Musím říct, že poptávku chápu. Nejprve jsem byl skeptik a jakožto muzikant se bál koupit si AirPods. Když jsem si je koupil, získaly si mě. Jasně, nebudu se hádat - nejsou to nejlepší sluchátka na trhu a nedosahují poslehových kvalit sluchátek za 10 K s podporou basů a odhlučněním. Ale na berzdrátovky? Wow! A navíc ohromně komfortní, funkční, žádný píchání konektoru do malého špuntíku při nabíjení jako u konkurence. A super handsfree, mimochodem. A nevypadáte v nich jako zelený retardovaný skřítek (Jay vám vytvoří nad ušima malé zelené ouško díky jejich super ear lock tech, se kterým fakt vypadáte jak ****) No dost pochval, jestli vám není líto dát za to 5K, určitě doporučuji.
Pepa
Taky je mám a je pravdou, že v iStyle jsem musel nějaký čas čekat ale vyplatily se. Nemůžete na ně koukat poměrem cena/výkon, to je nesmysl. Za mě ale dobrý a jsem spokojen.
Dave
To moc nechápu za 5000 se dají sehnat lepší sluchátka.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
To naozaj niekto uverí tomu, že taká firma ako Apple nestíha vyrábať niečo tak primitívne ako slúchadlá? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze