Notifikační centrum ve WP 8.1: víme, jak vypadá (aktualizováno)

Koncem první poloviny roku 2014 bychom se měli dočkat významné aktualizace Windows Phone 8.1, které přinese hned několik novinek. Mezi nimi pravděpodobně bude také notifikační centrum, jehož podobu odhalují uniklé fotografie.

Aktualizováno 10. 2. 2014

Po několika dnech jsme se dočkali odhalení finální podoby notifikačního centra v operačním systému Windows Phone 8.1, který by se měl představit letos v dubnu. Unikl snímek z připravované prezentace novinky a tak se dozvídáme, že jej Microsoft pojmenoval Action Center. Vše potvruje i fotografie, kterou získal server The Verge, kde je v hlavní roli opět notifikační centrum na Lumii od Nokie.

Původní informace z 30. 1. 2014

Microsoft pilně pracuje na aktualizaci Windows Phone 8.1, která je dle posledních informací ve stádiu dokončovacích prací. Hlavními novinkami, o kterých se v posledních měsících mluví, je hlasový asistent, a také toužebně očekávané notifikační centrum.

Windows Phone 8.1 - notifikační centrum

Nyní se objevila dvojice fotografií, na kterých můžeme vidět nastavení notifikačního centra. Nechybí možnost zvolit si až čtyři zástupce rychlého nastavení, přičemž na snímku můžeme vidět rychlé nastavení jasu displeje, mobilních dat, Wi-Fi či režimu Letadlo. Dále bude možné si zvolit, zda má být notifikační centrum dostupné i přes odemykací obrazovku. V neposlední řadě je vidět seznam aplikací, u kterých si budete moci nastavit, zda se u nich mají zobrazovat push notifikace, nebo zda svůj stav mají zobrazovat pouze na dlaždicích. Zbývá jen dodat, že se jedná o testovací, nefinální grafickou podobu, která bude ve finální verzi Windows Phone 8.1 určitě elegantnější.

Pokud se toto pojetí potvrdí, nabídne Microsoft na všechny své současné telefony s Windows Phone 8 velmi kvalitní notifikační centrum, které bude ve srovnání s ostatními operačními systémy plně konkurenceschopné. Zatím se musejí uživatelé Windows Phone spoléhat na jednoduché push notifikace formou pruhu v horní části displeje, přičemž po jejich zmizení je už nelze nijak vyvolat ani najít a informační funkci již plní pouze dlaždice, pokud ji má uživatel připnutou.

Zdroje: nokiapoweruser.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Mohli pridať viac možností rýchleho prístupu, nie len štyri.
lendelos
zacina sa mi ten windows stale menej a menej pacit, toto vyzera ako z roku 97...
aj cele to prostredie este aj aplikacie tak robia ze sa to len posuva a posuva do prava... uz mi to nepride vobec jedinecne, skor viac na skodu... mimo toho tie prechody su zdlhave...
jedina vec co maju podla mna skvelu su tie zive dlazdice, moznost zvacsovania zmensovania a nahlad do nich... vsetko ostatne len zle... a ja chcem tak prejst koly pureview :(
Jenda Tangelmayer
Jenda Tangelmayer
Mám rád tento web ale když se na ty fotky podíváte tak se jedná pouze o foto z nastavení notifikačního centra ne o vzhled samotného centra. To bude vypadat nejspíš jinak, sice ve stylu WP ale ne tak to.

Lendelos: řešení pohybu v OS má WP jedinečný, věčné proklikávání jako je to jinde mi přijde trapné.
moravak
No nemůžu se dočkat až to oficiálně představí. Již dlouho uvažuji o přechodu na Windows Phone, ale stále mi zde vadili některé věci, které jak se zdá, již ve verzi 8.1 nebudou chybět. Těším se :).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze