Nokia zahajuje sprint. Android 11 chce do pár měsíců dostat na mnoho svých telefonů

4
Nokia zahajuje sprint. Android 11 chce do pár měsíců dostat na mnoho svých telefonů
Fotografie: mobilenet.cz
  • V současné době je aktualizace dostupná pro Nokii 8.3 a další tři modely
  • V nejbližší době dojde i na základní mobily řady Nokia 1
  • Do konce června by aktualizace na Android 11 měla být hotova

V říjnu loňského roku jsme se dozvěděli, že společnost HMD Global a její Nokie jsou na tom po stránce aktualizací softwaru vůbec nejlépe. Na tuto informaci však nyní vrhá horší světlo update na nejnovější Android 11, který vázne. Situaci se snaží zachránit CEO společnosti, Juho Sarvikas, který přinesl graf, na kterém je aktuální plán aktualizací Nokií. Ten vypadá velmi optimisticky a v podstatě během nejbližších měsíců by výrobce rád měl aktualizovány všechny své prodávané modely.


Od konce loňského roku již probíhá aktualizace Nokie 8.3 5G, Nokie 8.1, Nokie 5.3 a Nokie 2.2. Je však nutné dodat, že konkrétní termín se liší region od regionu. Během 1. čtvrtletí přijde na řadu například nová Nokia 3.4 nebo levná Nokia 1.3. Zpočátku jara se dočká Nokie 7.2. Na závěr si Nokia nechá starší model 1 Plus a také fotografickou Nokii 9 PureView.

Nokia

Pokud by se výrobci podařilo dodržet aktuální plán aktualizací, stane se Nokia opět výrobcem, který své portfolio aktualizoval jako první. Samozřejmě, když odhlédneme od Pixelů, které si Android 11 užívají již několik měsíců.

Diskuze ke článku
Hanz S
Hanz S
pěkné, ale od telefonů v programu android one bych čekal jinou rychlost aktualizací
Jan Kasik
Jan Kasik
Vlk taky sliboval - zatím žádný zázrak a to mají pár typů
Michal Urban
Michal Urban
Titulek pobavil. V době uvedení A12 bude Nokia v polovině aktualizací na A11. 😀
Andrew Hajda
Andrew Hajda
U mé nokie 8.1 proběhla aktualizace na a10 téměř ihned po oznámení, že se bude aktualizovat. ale na a11 čekám od listopadu a zatím pořád nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze