Nokia vzdává Ovi, končí s experimenty

Nokia dnes oznámila, že postupně přestane používat značku Ovi, kterou představila v roce 2008. Slovo Ovi bude u většiny služeb a aplikací nahrazeno zpět klasickým označením Nokia. Finové tak přestávají experimentovat i v této oblasti.

Nokia představila značku Ovi, což finsky znamená dveře, v roce 2008. Měla se stát zastřešující značkou pro softwarové služby Nokie a v průběhu uplynulých let se zrodila celá řada služeb nesoucí jméno Ovi, například Ovi Maps, Ovi Suite, Ovi Mail a celá řada dalších Ovi služeb, zastřešených pod portálem Ovi.com. Slovíčko Ovi se objevuje dokonce i jako koncovka e-mailu @ovi.com.

Značka Ovi je nyní se službami Nokie provázaná

Nokia však v rámci reorganizace a tvrdých a rázných řešení přistoupila i ke zrušení značky Ovi. Nokia se chce zaměřit na jednu silnou značku, pod kterou bude nabízet jak hardware, tak software a doprovodné služby. Tou jedinou silnou značkou je Nokia. Služby se tedy přejmenují a těšit se tak můžeme zpět na Nokia Maps, Nokia Store, Nokia Mail nebo Nokia (PC) Suite. Jak se vám změna líbí?

První rebrandované služby by měli uživatelé nových telefonů zaregistrovat už v létě 2011, uživatelé stávajících telefonů pak později formou aktualizací. Značka Ovi bude postupně nahrazována Nokií a veškeré služby by měly být rebrandované do konce roku 2012.

Nokia Ovi Maps 3.0 již oficiálně. Vyzkoušejte si je

Nejznámější Ovi službou jsou špičkové Ovi Maps - navigace v telefonu

Zdroje: conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze