Nokia spílá Microsoftu: vývoj Windows Phone je prý příliš pomalý

71

Viceprezident Nokie, Bryan Biniak, se v rozhovoru pro International Bussiness Times rozhořčil nad pomalým vývojem systému Windows Phone a vzkázal Microsoftu, že by měl přehodnotit svou strategii. Zároveň slíbil, že Nokia nehodlá jen nečinně přihlížet, a do konce roku 2013 si uživatelé nebudou moci stěžovat na nedostatek aplikací.

Windows Phone by jistě nerostl tak rychle, kdyby neměl dohodu s Nokií, která dodává své Lumie právě s tímto systémem od Microsoftu. Z rozhovoru pro International Bussiness Times s Bryanem Biniakem, viceprezidentem Nokie, ale vyplývá, že vše nejde tak hladce. Podle Bryana je hlavním problémem pomalý vývoj systému. Zatímco Nokia vydává jeden telefon za druhým, tak systém stále zůstává stejný, opravy trvají dlouho a velký update se plánuje až na další rok. Problém také vidí v nedostatku aplikací. Lidé podle něj nepřejdou na Windows Phone, pokud na něm nebudou dostupné všechny aplikace, které používali na svém starém telefonu. Nokia by tak měla na Microsoft zatlačit, aby změnil svou strategii, úpravy systému vydával pružněji a hlavně by měl přesvědčit vydavatele, aby pro WP portovali své aplikace.

Ballmer a Elop

"Jako společnost nechceme spoléhat na někoho jiného a jen sedět a čekat až to udělají pořádně." A k tomu dodává, že do konce roku 2013 si už lidé nebudou moci stěžovat, že by některé aplikace na WP nebyly k sehnání. Nokia evidentně nelení a jedná s vydavateli na vlastní pěst.

Microsoft nabízí novým uživatelům aplikaci Switch to Windows Phone, která umí hledat alternativy oblíbených programů z jiných systémů. Problém je, že náhradní aplikace jsou mnohdy nedostačující nebo vůbec neexistují. A podle Bryana je to právě nabídka aplikací, která rozhoduje o koupi telefonu. Odhaduje, že různé aplikace lidi doprovází každý den a on sám by nezměnil systém, kdyby kvůli tomu musel měnit svůj životní styl.

Zdroje: theverge.com, ibtimes.co

Diskuze ke článku
jjezevec
Microsoft a Windows Phone - to ještě existuje???
Lukáš
No já to vidím naprosto stejně, ale pochybuju že vývojáři najednou obrátí a budou vydávat vše i pro WP. Na konec roku si počkám a jsem zvědav.
Jarda
Odvolejte CEO S. Ballmera a máte po základním problému. Ballmer je tou hlavní brzdou. Naprosto nekompetentní člověk, který na vedoucí pozici nemá co dělat. Je to šašek a komediant, naprosto sebestředný člověk...
rumik
Stále marně čekám na den kdy Nokia naznačí použití Androidu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze