Nokia slibuje měsíční bezpečnostní aktualizace pro své nové modely

12

Následující měsíce ukáží, jak vážně budeme návrat Nokie pod hlavičkou finské společnosti HMD Global brát. Během jara se naplno rozběhne prodej všech novinek. Jedním z lákadel by měla být i příkladná softwarová podpora.

Nokia 3, 5 a 6
Nokia 3, 5 a 6

Nokia prozatím představila tři nové modely spadající do kategorie smartphonů. První a prozatím nejvýše postavenou Šestku, v únoru doplnily modely Pět a Tři. Všechny běží na Androidu Nougat, výše postavené duo na verzi 7.1.1, základní model si v začátku vystačí s verzí 7.0. Častým problémem většiny výrobců telefonů s Androidem je dlouhá čekací doba na aktualizace. V případě Nokie by tomu tak být nemuselo. Výrobce již při představení novinek přislíbil pravidelné aktualizace.

TIP! První dojmy z Nokie 6 na MWC 2017 (video)

Nyní na Twitteru přislíbil pravidelné měsíční aktualizace, díky čemuž budou mít uživatelé smartphonů Nokia vždy aktuální verzi zabezpečení. Současně jsou zmíněny i velké aktualizace samotného Androidu. Jediné, co výrobce doposud nespecifikoval, je délka podpory. Pakliže to však Nokia myslí vážně, mělo by se jednat alespoň o dva roky. Pokud se na novinky již těšíte, máme pro vás dobrou zprávu. Velmi pravděpodobně se totiž na českém trhu, alespoň u některých prodejců, objeví již ve druhé polovině dubna.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
kleinak
To je dobře, protože, pokud Nokia dostojí všemu co slibuje, časem se třeba dočkáme nějakého toho fotomobilu, tak se jí může podařit oživit znovu věhlasné jméno Nokia, které měla.
Jinak, měl jsem N8, teď mám L1020 vše od Nokie a vůbec mi nevadí, že nemá vyměnitelnou baterii, ba na opak, je to pro mě výhoda, nic nevrže,vše lícuje, když by spadla tak se nerozloží a i s 2,5 let starou L1020 mám výdrž 4dny v pohodě.
.
Chtějí-li se na obsazeném trhu chytnout, musí se nějak odlišit. Čekal jsem uživatelsky vyměnitelnou baterii, bohužel kulové ... ;-)
Jab
Supr. Tomu se říká zodpovědný přístup. Koneckonců i do mé Lumie chodí aktualizace mapových podkladů pěkně jedna za druhou. Přesně jak Nokia slíbila. :)
Pesedm
Nokii fandím. A tohle zní moc dobře. Android je jedna velká díra díky výrobcům, kteří chtějí jen prodat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze