Nokia pracuje na telefonu, který odolá otiskům prstů (video)

1

Nokia představila svoji práci na vývoji technologie nového speciálního povlaku, který by měl přinést pro nové telefony budoucnosti vysokou odolnost proti vodě a potažmo také proti otiskům prstů.

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia usilovně pracuje na zajímavé inovaci v podobě speciální technologie svrchní vrstvy displeje mobilního telefonu. Tato inovace by měla aktivně bránit vodě a mastnotě v usazování na displeji, tedy ji doslova "odpuzovat". Společnost také tvrdí, že tato vrstva by mohl být postupem času použita na celý vnitřní i vnější obsah těla telefonu. Inženýři Nokie sídlící v britském Cambridge tvrdí, že některé další výzkumy této tzv. superhydrofobní technologie by také mohly nabídnout mnohem lepší ochranu telefonu proti mastným otiskům prstů, než současné oleofobní nátěry, jaké používá například Apple iPhone a Samsung Galaxy Nexus.

Tip: přečtěte si také článek - Nokia Kinetic Device: ohebný displej jako technologie budoucnosti?

Tato inovace by pomohla zejména telefonům s lesklými plasty, které jsou na nenáviděné otisky a různé šmouhy náchylné, a kterých je na dnes na trhu relativně velké množství. Podívejte se na video, ve kterém redaktorům serveru Engadget na Nokia Worldu ukázal a vysvětlil inženýr z Nokie technické pozadí technologie i její demonstraci v praxi.

Video

Zdroje: knowyourmobile.com

Diskuze ke článku
Radim
Osobně jsem si koupil screen protector, který je odolný proti otiskům prstů a je to vyřešeno. Nalepil jsem ho z obou stran telefonu a otisky jsou pryč.

jinak je zde i patentová přihláška

http://news.cnet.com/8301-1001_3-20092049-92/apple-applies-for-patent-to-keep-screens-fingerprint-less/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze