Nokia Kinetic Device: ohebný displej jako technologie budoucnosti?

Hlavní událostí na Nokia World 2011 bylo sice představení nových telefonů, ale věnujme pozornost i ostatním produktům. Jedním z nich je koncept ohebného displeje, který by v budoucnu mohl nahradit v některých přístrojích klasické dotykové obrazovky.

Na Nokia Word 2011 byla představena zajímavá technologická novinka, kterou je ohebný displej. To by samo o sobě zase taková revoluce nebyla, ohebných displejů v různých konceptech jsme za poslední roky viděli poměrně hodně. Zajímavý je však v tom, že je citlivý na ohyb. S jeho pomocí tak můžete ovládat telefon, nebo jiné multimediální zařízení, například hudební nebo video přehrávač.

Nokia Kinetic Device

Zajímavá je i samotná technologie displeje. Ačkoliv je ohebný, tak jeho obraz je velmi jasný, čistý, ostrý a perfektně viditelný ze všech úhlů. Že by se jednalo o pružný AMOLED displej?

Nokia Kinetic Device

Ovládání zařízení za pomocí tohoto displeje je velmi intuitivní, jak můžete vidět na následujícím videu. V tomto případě nejde o telefon, podle prezentovaných funkcí jde o nějaký multimediální přehrávač.

V současnosti je vývoj tohoto zařízení ve stádiu funkčního prototypu, Nokia nesdělila, kdy bychom se s ním mohli setkat v komerčních produktech. Že by na Nokia World 2012? Uvidíme. Jak by se vám líbil takto ohebný displej a telefon?

Zdroje: engadget.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze