Nokia 808 PureView rozebrána. Podívejte se na obří fotoaparát

7

Jistě si mnoho našich čtenářů položilo otázku, jak vypadá samotný modul fotoaparátu a jeho snímač? V našem článku se dozvíte odpověď. Nebude překvapením, že senzor je opravdu obrovský a optika fotoaparátu je mohutná. Není čemu se divit, když Nokia 808 bude patřit mezi nejlepší fotomobily, které kdy byly.

Na levém snímku se nachází Nokia 808 PureView a napravo Nokia Lumia 800

TIP: Recenze Nokia Lumia 800 – Otevíráme finská okna

Nokia 808 PureView právě prošla schvalovacím procesem amerického telekomunikačního úřadu (FCC). Na uniklých snímcích si můžete všimnout dvou snímků, které porovnávají velikost snímače v Nokii 808 a Nokii Lumii 800. Rozdíl je opravdu markantní. Samotné parametry fotoaparátu v Nokii 808 PureView naznačují, že nebudou mít široko daleko žádnou konkurenci. Velikost čipu je 1/1,2“, objektiv disponuje velmi slušnou světelností F/2.4. Optika pochází opět od věhlasného výrobce Carl Zeiss a vše uzavírá obří rozlišení 41 megapixelů.

Nokia 808 PureView - oficiální fotografie

TIP: Nokia 808 PureView: Symbian se vrací s 41 megapixely

Ukázkové snímky z fotoaparátu Nokie 808 PureView - jak se vám líbí?

Vedle bohaté fotografické výbavy se Nokia 808 PureView může pochlubit i výkonným jednojádrovým 1,3 GHz procesorem a 512 MB pamětí RAM. Ostatní výbava novinku řadí mezi nejlépe vybavená zařízení na trhu. Nechybí čip NFC, microHDMI konektor či špičkový 4,0 palcový AMOLED displej s rozlišením 360 x 640 bodů. Jak se vám tato Nokie líbí čtenáři? Přemýšlíte o jejím pořízení? Jak hodnotíte její fotoaparát? Piště do naší diskuze a podělte se s námi o vaše názory.

Zdroje: wmpoweruser.com, apps.fcc.gov

Diskuze ke článku
laney10
Už tam mohli dát alespoň pořádné rolišení
Petr
Vetsi problem jak rozliseni bude relativne slaba baterka.
15k3
S tím rozlišením máte pravdu, ale kdyby tam dali jiné rozlišení tak kolik aplikací by bylo speciálně převedeno jen kvůli tomuto telefonu, nokia se snaží držet se starého rozlišení jen kvůli zpětné kompatibilitě aplikací.
Mike
No já bych chtěl hlavně vědět kdyy přesně bude v prodeji, neví to zatím ani NOKIA.cz, v tomhle mi přijdou trapný, to že to bude v květnu je informace jako za krále klacka, mám ji předobjednanou na mob.pohotovosti a tak taky netuší kdy přijde, když nebude do konce května tak holt foťák ožedlim, chviku si ještě nechám starou N8 a pak si kopupim třeba GalaxyS3, bvyjde to na stejný peníze

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze