Nokia má patent na chytré hodinky. Mají tři displeje

19

Sony má svoje hodinky SmartWatch 2, Samsung má zase Galaxy Gear a ostatní výrobci? Nokia možná plánuje také vlastní hodinky. Zajímavě vypadající koncept s názvem Facet by měl nabídnout 3 samostatné displeje pro co maximální využitelnost, i když prezentovaný prototyp má k dokonalosti daleko, co myslíte?

Hodinky, které se nějakým způsobem pojí k mobilním telefonům jsou v poslední velice oblíbenou záležitostí. Dokazuje to Sony se svými hodinkami SmartWatch (2) a také Samsung se svými hodinkami Gear. S myšlenkou na výrobu vlastních hodinek si teď nově možná pohrává také Nokia. Informace pronikla díky patentové přihlášce, kterou si Nokia podala. Tento fakt ještě nutně nemusí znamenat přípravu reálných hodinek pro všechny, ale kdo ví.

TIP: Vyzkoušeli jsme nadějné chytré hodinky Samsung Galaxy Gear

Nokia Watch se dvěma displeji na patentovém nákresu

Nokia Watch rozhodně nevypadá jako nic, co jsme doposud mohli vidět. Hodinky na nákresu disponují rovnou třemi displeji, které zobrazují různé informace. Ty lze vyjmout, přehazovat a také nahrazovat. Styl ovládání a vzhled připomíná operační systém Windows Phone, což je pochopitelné. Existuje dokonce i reálný prototyp těchto hodinek, ten je označován jako Facet.

Co na tento koncept hodinek říkáte vy? Dokázali byste si představit používat takovéto zařízení v praxi?

Zdroje: theverge.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Breta
No vypadá to všeljak:). Já bych to ale asi viděl až na ty ohebné displaye které se kolem ruky ovinou a už to střema obrazovečkama neřešil, jo možná jako retro:D.
Baset
Normálně do diskuzí nepřispívám ... ale tohle je opravdu zhovadilost :-p
petrb
Uz v soucasnosti to vypada smesne... Ne tak za pet let ! :D Rekl bych, ze tohle opradu neni spravna cesta :D
mortyg
Duben tááák daleko a už tu máme první vtípky :-) s Nokií bude ještě sranda..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze