Nokia je v rukou Microsoftu, projekt X s Androidem ale neopouští

15

Mobilní divize Nokie patří od konce minulého týdne definitivně Microsoftu. Zbývá rozřešit otázky, co bude s telefony, jednotlivými řadami a podporou. Radovat se mohou majitelé a zájemci o Nokie řady X s Androidem, ve kterých hodlá Microsoft pokračovat.

Odkoupení mobilní divize Nokie Microsoftem bylo oznámeno začátkem září 2013. Minulý týden, konkrétně 25. dubna, byl celý proces dokončen a mobilní divize Nokie se přejmenovala na Microsoft Mobile Oy. Zbývají však otázky, jak Microsoft naloží s novou značkou.

TIP! Testujeme Nokia X s Androidem: první dojmy a videopohled

Nokia X

Nyní máme odpověď týkající se telefonů řady X, které Nokia představila teprve v únoru. Microsoft je hodlá i nadále podporovat a jelikož tým, který je má na starosti, se prakticky nezměnil, můžeme do budoucna zřejmě očekávat i další modely. Paradoxně tak bude Microsoft, který má vlastní operační systém Windows Phone, produkovat telefony s Androidem. V otevřeném dopise od Stephena Elopa se kromě podpory Nokií řady X píše také o podpoře a pokračování telefonů z nižší řady Asha.

Zdroje: wmpoweruser.com, conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
Jana
vubec tuhle Nokii X nechapu. Prece jako zacatecnik si nemusim koupit "debilni" Nokii X s Androidem, abych videla co a jak koupila bych si Lumii 520 v akci, kdyz uz
n7610
Za půl roku bude zase všechno jinak :-) nevěřím že Microsoft bude podporovat Nokia X , k čemu taky vždyť Nokia X nemá budoucnost .
gior
Nokia X je zaříznutí hodná tragédie (zlatý symbian). Stejně tak asha. Ta má snad naději jen v Indii. V EU a USA by se měli zaměřit od úplného cenového základu jen na WP.
Maroš
Ako veľmi sa takto "narušila" činnosť a funkcionalita mobilov? Stále to bude telefón s výborným foťakom a originálnym dizajnom? Či aj to preberajú z Microsoftom?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze