Špatná zpráva pro majitelé Nokií X. Verzi 2.0 už nedostanou

33

Zdá se, že je Microsoft nepoučitelný. Poté, co po příchodu Windows Phone 8 do jisté míry „hodil přes palubu“ majitele telefonů s Windows Phone 7.x, udělal nyní to samé těm, kteří si koupili první generaci řady androidových Nokií X. Update na novou verzi softwaru Nokia X OS V 2.0, která je postavená na Androidu 4.3, totiž už nedostanou.

Podle Yannise Paniarase, vedoucího UX design studia mobilní divize, jsou důvodem, proč původní Nokia X, X+ a XL nedostanou aktualizaci, hardwarové upgrady, které byly provedeny u Nokia X2 Dual SIM. Zda je to kvůli vyššímu taktu procesoru, 1 GB RAM nebo přidání tlačítka Home však nespecifikoval. V tomto případě bychom si však vsadili právě na toto tlačítko, jehož stiskem se nejen, že vracíte na domácí obrazovku, ale delším stiskem vyvoláte i multitasking.

Nokie X, X+ a XL se nové verze operačního systému nedočkají.

Mezi dalšími novinkami inovovaného operačního systém Nokia X OS V 2.0, který byl představen v úterý zároveň s novou Nokií X2, je kromě novějšího Androidu 4.3 proti 4.1.2 přepracované uživatelské prostředí, dále abecední seznam aplikací, jaký znají známý z Lumií s Windows Phone. Přepracované bylo i prostředí fotoaparátu a kompletního přepracování se dočkala i softwarová klávesnice.

Nepřehlédněte:

Jedinou útěchou majitelů prvních androidových Nokií může být, že podobně jako se majitelé Lumií s Windows Phone 7.5 dočkali Windows 7.8, i oni by měli dostat v nadcházejících měsících menší aktualizaci, která by také měla přinést zlepšení v uživatelském prostředí.

Zdroje: androidcentral.com, fonearena.com, gsmarena.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Jirkas
To je v pořádku, na co by podporoval reklamosystém.
kleinak
Nepoučitelní,teď je to Mrkwosoft. Jasně říkají lidem,kdo by chtěl telefon od nokie s androidem,ať si ho nekupují,jelikož je pro ně nezajímavý a bez podpory. Taky jsem kdysi uvažoval o Lumii 800 nebo 900,ale po zjištění co všechno neumí a ani umět nebudou,jelikož se nebudou dále softwerově podporovat,jsem to vzdal.
Tohle čeká i tyto nokie,škoda.
Jou
Málo tlačítek, no...
mm
Ukazte mi android za tuhle cenu, ktery by někdy dostal nějakou aktualizaci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze