Nokia Lumia 920 je v Německu vyprodaná, akcie výrobce rostou

46

Vlajková loď finského výrobce se u našich západních sousedů těší značné oblibě. Nokii však netěší jen prodeje špičkového modelu, ale také rostoucí cena akcií.

Nokia Lumia 920 se u nás stále ještě neprodává a tento stav vydrží ještě minimálně několik týdnů. V některých zemích však měli více štěstí a špičkové Lumie se již dočkali. Mezi vyvolené trhy se zařadilo i Německo, které nyní dokonce hlásí, že je nejvybavenější Lumia zcela vyprodána a zákazníci čekají na další dodávky. To jistě finského výrobce těší, neboť posílení prodejů svých Lumií nutně potřeboval.

Nokia Lumia 920

Nokia má však hned dvojí důvod k radosti. Celosvětově dobré prodej se totiž projevily i na ceně akcií, která začala pěkně růst. V USA stouply o 6,46% na 2,95 dolarů. Ještě větší nárůst, o celý devět procent, zaznamenaly akcie v Evropě.

Zdroje: bloomberg.com, fio.cz

Diskuze ke článku
Marek Grulich
Tak to nokii držím palce a těším se, až dorazí do ČR a budu moci si ji koupit. :)
JAkub
Pěkné.. taky nokii držím palce.
stepo
Hnusne! Tak to ja nokii vazne nic nedrzim.:-P:-P ale ne,delam si srandu..ale smartphone s windows 8,ci 7,5.a tak dale,a tak dale,bych si v zivote neporídil. Hnus. A nosit po kapsach takovou tezkou cihlu,jakou nokia 920je.bych take nechtel,ale kupujte si kazdej co chcete.
mzam
Mám pocit že podobné články vznikali už při prodeji prvnich lumii. Ale necháme se překvapit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze