Nokia C7 v redakci: první dojmy a video - ptejte se!

40

Do redakce dorazila krásná sestra modelu N8 - Nokia C7. Je oblejší, štíhlejší, krásnější, levnější, ale také o něco hůře vybavená. Jak je na tom s výkonem? Jak fotí? Umí USB host? To vše se dozvíte v našich prvních dojmech a podrobném komentovaném videopohledu. Ptejte se nás na to, co vás zajímá!

Nokii C7 pro vás právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem, co vás zajímá, co bychom měli vyzkoušet a otestovat a co byste si rádi přečetli v recenzi.

Nokia C7 je designově úplně jiná, než N8. Je oblá, štíhlá, velmi elegantní, až luxusní. Zatímco N8 ženy designem příliš neoslovuje, C7 právě naopak. Telefon skvěle padne do ruky a ocenění si zaslouží i malá tloušťka a perfektní zpracování.

Nokia C7 je krasavice

Komentovaný videopohled

Opět nový starý Symbian

Systém je nachlup stejný tomu z Nokie N8. Aby ne, jedná se opět o nový Symbian^3. Ten někomu vyhovuje díky širokým možnostem, někdo ale preferuje líbivější systém s plynulými efekty a lepším on-line zážitkem, který nabídnou některé konkurenční platformy, jako Android, iOS nebo nově také Windows Phone 7. Pokud se chcete dozvědět více o Symbianu^3 a jeho funkcích, přečtěte si rovnou recenzi Nokie N8, která má shodný systém i funkce.

Má USB host i 3D výkon

Mnoho lidí jistě potěším, když zmíním, že Nokia C7 je hardwarově stejně výkonná, jako N8, a to rovněž v oblasti 3D výkonu. Náročné 3D hry tak spustíte i zde. I když v balení nenaleznete USB redukci jako u Nokie N8, ovládá funkci USB host Nokia C7 stejně, jako její špičkově fotící kolegyně. I k Nokii C7 si tak můžete připojit flashku, myš nebo klávesnici.

Jak fotí?

Největším rozdílem ve výbavě oproti Nokii N8 je fotoaparát. Zatímco N8 má špičkový 12 Mpx čip s většími rozměry, optiku Carl Zeiss, automatické zaostřování a hlavně xenonový blesk, Nokia C7 nemá ani jedno z toho. Snímač má rozlišení 8 Mpx, což bohatě stačí a přisvětlení je obstaráno LED diodami, které neosvítí scénu tak, jako xenon, ale pro méně kvalitní momentky na blízko postačí. Problémem je hlavně absence automatického zaostřování, takže předměty do zhruba půl metru jednoduše ostře nikdy nevyfotíte.

fotoaparátu chybí autofocus a snaží se to zachránit technologií EDOF

Na druhou stranu má C7 důmyslnou technologii EDOF, která uměle prodlužuje oblast snímku, která je ostrá. Obrázek je pomocí speciálních algoritmů vyhodnocen a upraven tak, aby bylo dokonale ostré vše od 50-ti centimetrů dál, i když by to za normálních okolností bez autofocusu nebylo možné. Jak si Nokia C7 v disciplíně fotografování vede, posuďte sami.


fotografie exteriérů za slunečného počasí

Interiér za dobrých světelných podmínek

Interiér s LED diodou za špatných světelných podmínek (první dva snímky v úplné tmě)


Bližší objekty a nastává problém - Nokia C7 produkuje ostré snímky až od cca půl metru


na makro nebo focení textů s Nokií C7 zapomeňte

Tak co říkáte? Postačí na focení i C7 nebo je to oproti N8čce propastný rozdíl?

Nokii C7 pro vás právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem, co vás zajímá, co bychom měli vyzkoušet a otestovat a co byste si rádi přečetli v recenzi, na kterou se můžete už brzy těšit. Zatím se můžete podívat na komentované video výše a přečíst si recenzi Nokie N8 se stejným systémem.

Nokia C7 můžete předobjednat na značkovém e-shopu Nokia

Diskuze ke článku
Jirka
Dobrý den,

myslíte, že nový Symbian je dobrý, nebo že jde jen o nějakou reinkarnaci nebál bych se říct nepoužitelného systému? Měl jsem Nokii, která měla Symbian označovaný jako 1 a byla to jedním slovem hrůza... jinak videopohled je super :-)
Michal Pavlíček
Dobrý den,

v každém případě jde o celkem podstatný posun kupředu, oproti Symbianu1. Zmizely defacto všechny největší problémy. Systém je mnohem stabilnější, práce je svižnější. Ovšem není to tak ideální jako na rychlých Androidech nebo iPhonu. Doporučuji vám prostudovat naší recenzi na Nokii N8 (http://mobilenet.cz/recenze/clanek.php?id=r327&nokia-n8:-zahodte-netbooky!-(recenze) ) , kde se podrobně věnujeme novému systému.
Jirka
No jo, ale jak to, že Symbian s taktem 680 Mhz je třeba pomalejší, než stejný telefon se stejným taktem, ale v Androidí podobě.

A víte co by mě hodně zajímalo u C7? výdrž baterie. ono je obecně známá věc, že čím více toho telefon umí, tím rychleji se unaví.

Díky
michal
má displej tvrzené sklo jako N8 ?? Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze