Nokia Belle Feature Pack 2: první informace

8

Feature Pack 1 pro novou verzi Symbianu se zatím ještě ani neohřál a na obzoru je už v pořadí druhá verze Feature Packu. Mezi největší změny bude patřit opět nová verze internetového prohlížeče. Mezi dalšími změnami lze očekávat zlepšení optimalizace i pohotovostní výdrže. Termín aktualizace je zatím ve hvězdách, stejně tak další podrobnosti.

V těchto dnech jsme vám přinesli zprávu o nové aktualizace Feature Pack 1, která byla ze strany Nokie vypuštěná pro modely 701, 700 a 603. Přinesla velké množství změn a novinek. Jmenovat můžeme například navýšení taktu procesoru z 1 GHz na 1,3 GHz, vylepšený internetový prohlížeč, nové widgety nebo podporu zvuku Dolby Music do sluchátek. Majitelé starších modelů s Nokia Belle (N8, C7, C6-01, E6, E7, X7, 500) by se Feature Packu 1 měli dočkat v červnu.

Screenshoty aktualizace Feature Pack 1
TIP: Otestovali jsme novou aktualizaci Nokia Belle Feature Pack 1

Druhá aktualizace Feature Pack 2 bude obsahovat novou verzi internetového prohlížeče, který dozná citelných změn v oblasti výkonu. O tom, že to nejsou pouhá slova, svědčí i test na serveru html5test.com. Stávající prohlížeč dosáhl počtu 212 bodů, nový prohlížeč ve FP2 vykazal 242 bodů. Pro srovnání - například prohlížeč v Samsungu Galaxy Nexus dosáhl 256 bodů. Dočkáme se tak opravdu již konečně odladěného a výkonného prohlížeče, který bude podporovat většinu moderních HTML5 standardů? Tato aktualizace také bude vyšlapávat cestu nové verzi systému Carla, která by měla být distribuována pro současná zařízení Nokie 701, 700 a 603 ve 4. čtvrtletí letošního roku. Nová zařízení by se s tímto systémem měla začít prodávat již ve třetím kvartálu letošního roku.

Zdroje: nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
PepaN
Nokia se snaží, jsem za to moc rád... Zapracovat ještě na podpoře větších rozlišení (kompatibilitu nějak dořešit) a Symbian vůbec nemusí (a ani nesmí) zemřít :-)
Hanuš
Mám teď FW 111.040.0904 a ten má prohlížeč 8.3.1 a dostal jsem 256 bodů + 9 bonus bodů
Vladko
Nádhera, pokud to dostanou i starší modely tak to bude super. Ještě bych se zeptal jestli prohlížeč podporuje Flash?
Míla
Flash, pokud myslíš plnohodnotný, tak ten jedině pokud ho podporujeHW architektura CPU v opačném případě vždy jen odlehčená verze flashe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze