Nokia 8.1 se odhaluje na předčasně uniklém videu! V hlavní roli účinkuje Carl Zeiss

4× aktualizováno
Nokia 8.1 se odhaluje na předčasně uniklém videu! V hlavní roli účinkuje Carl Zeiss
  • Benchmark odhalil procesor Snapdragon 710 a 4GB operační paměť
  • Novinka má být od počátku vybavena Androidem 9.0 Pie

Aktualizováno 5. 12. 2018

Dnešní akci v Dubaji pořádanou společností HMD Global by podle některých mohlo doprovázet představení až tří nových smartphonů. První z nich byl už potvrzen díky videu, které se předčasně dostalo na veřejnost. Nokia 8.1 měla být údajně pouze převlečenou Nokií X7, jež si drží exkluzivitu pro čínský trh. Video, které uniklo pár hodin před zahájením události, prozrazuje, že byly tyto domněnky mylné. Alespoň vzhledem by se mělo jednat o rozdílný smarphone, čemu dosvědčuje mnohem větší výřez přestože vnitřnosti zařízení samozřejmě mohou být identické.

Video se klasicky zaměřuje na optiku Carl Zeiss, která je vybavena optickou stabilizací a schopností fotit i ve velmi temných podmínkách. Nechybí ani dnes všudypřítomná AI nebo bokeh efekt. Obrazovka podporuje HDR10, na další informace si však budeme muset ještě pár hodin počkat.

Aktualizováno 9. 11. 2018

Brzký příchod Nokie 8.1 naznačuje i samotný Google. Ten totiž aktualizoval svůj seznam smartphonů podporujících ARCore a nově se v něm nachází doposud neoznámená Nokia 8.1.

Nokia 8.1

Aktualizováno 8. 11. 2018

Nokia 8.1, která byla spatřena pouze před několika týdny v benchmarku, by podle všeho mohla dorazit s předstihem. Podle Národní komise pro komunikace z Tchaj-wanu bude zařízení označeno jako TA-1119 a s největší pravděpodobností nabídne baterii o kapacitě 3 500 mAh. Nic bližšího se však ze záznamu nedovídáme. Téměř kompletní specifikace obvykle prozradí až certifikační úřad TENAA.

Nokia 8.1

Z dostupných informací můžeme počítat s přítomností výřezu a čtečkou otisků prstů na zádech. Hned od začátku smartphone poběží na Androidu 9.0.

Původní informace z 22. 10. 2018

HMD Global chrlí jeden telefon za druhým a může se zdát, že tím svou nabídku vcelku znepřehlední. Je však nutné mít na paměti, že některé modely budou určeny jen pro konkrétní trhy. Z posledních novinek můžeme na českém trhu jistě počítat zatím jen s Nokií 7.1.

Nyní se v benchmarku Geekbench objevila nebývale konkrétní zpráva. 19. října prošlo testem zařízení s označením Nokia 8.1, což by mělo evokovat nástupce loňské Nokie 8. Bohužel tomu tak zřejmě nebude. Pokud se potvrdí informace z benchmarku, musíme počítat s procesorem Snapdragon 710. Ten je výkonný i úsporný, neboť je postaven na 10nm základu. Vlajkové modely však zpravidla sázejí na řady Snapdragon 8xx.

Nokia 8.1

Další odhalené informace zmiňují 4GB operační paměť a od počátku přítomnost Androidu 9.0 Pie. Okamžitě vyvstává otázka, jak se případná Nokia 8.1 bude lišit od nedávno představené Nokie 7.1 Plus, která rovněž využívá Snapdragon 710. Lze odhadovat, že výrobce nasadí lepší displej, silnější baterii a možná i kvalitnější fotoaparát. Čekání na skutečnou vlajkovou loď s logem Nokia tak ani nyní nekončí.

Diskuze ke článku
Lupenyk
Co furt šíříte bludy o imaginární Nokii 7.1 Plus, Nokia X7, která je podle vás 7.1 Plus, bude pro mezinárodní trh představena jako Nokia 8.1. Stejná baterie, procesor, RAM paměť, velikost displeje.....dokonce i vpodstatě stejné produktové čísla TA-1113 a TA-1119
milos
"Čekání na skutečnou vlajkovou loď s logem Nokia tak ani nyní nekončí."

Já si právě myslím, že tímto se potvrdil příchod devítky. Proč by jinak 8.1 dostala stejný procesor jako 7.1 plus a ne ten nejvýkonnější snapdragon?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze