Nokia 800: první finská novinka s Windows Phone na obrázku

Příchod Nokií s operačním systémem Window Phone Mango se nezadržitelně blíží, což potvrzuje i dnes uniklý prospekt, který údajně ukazuje chystaný model 800. Novinka by se v Indii měla začít prodávat již počátkem příštího roku.

Windows Phone 7 logo

Pravděpodobně již na konci tohoto měsíce se dočkáme oficiálního představení telefonu Nokia s operačním systémem Windows Phone Mango. Vše také nasvědčuje tomu, že půjde o model 800. Dle nového číselného označení půjde o nadprůměrně vybavený stroj, což potvrzují i uniklé informace o možné výbavě. Základem by měl být jednojádrový procesor s taktem 1,4 GHz. Doménou přední strany pak bude 3,7 palcový AMOLED displej s WVGA rozlišením (800x480 pixelů).

Nokia 800

Chystaná novinka designově vychází z aktuálního modelu N9. Doposud byla známa jako Nokia Sun nebo Sea Ray, i když se informace různí a jedná se pouze o kódová označení. Inspirace od modelu s operačním MeeGo nezůstala jen u designu. Stejné budou pravděpodobně i materiály a tzv. unibody tělo. Možná se dočkáme i různých barevných variant, které by portfolio telefonů s Windows Phone Mango značně oživily.

První Nokia s Windows Phone by se měla začít prodávat ještě v tomto roce, na přelomu listopadu a prosince. Zda se bude jednat o Nokii 800 nebo jiný model, prozatím není jasné. Uniklé materiály hovoří o zahájení prodeje ve 1.čtvrtletí 2012 v Indii, což by sedělo s dřívějšími vyjádřeními Nokie, že ne všechny regiony se dočkají Windows Phone telefonu od Nokie v tomto roce. Co na Nokii 800 říkáte? Nastartuje návrat finského výrobce na výsluní?

Zdroje: gsmarena.com, symbiantweet.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze