Nezaujaté novinky z celého světa ušité na míru. To budou nové Google Zprávy

3
Nezaujaté novinky z celého světa ušité na míru. To budou nové Google Zprávy
  • Po téměř 16 letech čekají aplikaci Zprávy a počasí Google velké změny
  • Design naskočí na moderní vlnu Material Designu 2.0 a celá aplikace bude prošpikována strojovým učením jako Google Now
  • Aplikace rovněž změní název na jednodušší Google Zprávy, přičemž aktualizace se začne šířit již příští týden

Jednou z prvních služeb od Googlu, která nesouvisela s vyhledávačem, byly v září roku 2002 Zprávy a počasí Google. Do teď přitom fungovaly Zprávy tak, že vám navrhovaly zajímavé zprávy na základě vámi nastavených preferencí a oblastí zájmu. Tento přístup dlouhé roky stačil, ale v posledních letech začalo Zprávy zastiňovat inteligentnější Google Now a jeho karty. Nyní však dostanou Zprávy novou velkou aktualizaci, která změní design a zavede umělou inteligenci a strojové učení.

Vizuální kabátek bude odpovídat aktualizovanému Material Designu 2.0 se zaobleným prvky. Zároveň vám bude aplikace nyní doporučovat zprávy na základě informací shromážděných umělou inteligencí. Jakmile se aplikace připojí k internetu, začne analyzovat a organizovat všechny novinky, které vytřídí podle vašich oblíbených témat a stránek, které často pročítáte. Vlastně bude dělat to samé jako Google Now, jen ve větším množství. Zároveň se bude aplikace samozřejmě časem zlepšovat, jelikož se od vás bude učit – třeba v jakou denní dobu obvykle čtete jaké stránky.

Velmi zajímavou funkcí je ale až „Full Coverage“. Dejme tomu, že aplikace zjistí, že se často zajímáte o spekulace ohledně třetí generace Pixelu. Jakmile tedy vyjdou o tomto tématu nějaké novinky, aplikace projde nejen všechny články, ale také mnohé další zdroje informací, jako je Twitter, YouTube a další. Díky tomu byste měli mít vždy co nejlepší náhled na dané téma a získat o něm ucelený obrázek z různých úhlů pohledu.

Zprávy a počasí Google
Full Coverage

Zůstanou ovšem zachovány i všechny současné funkce, takže můžete manuálně označit zdroje, od kterých chcete dostávat novinky. Nové Google Zprávy vyjdou pro všechna zařízení během příštího týdne ve 127 zemích světa.

Stáhnout Zprávy a počasí Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pesedm
Nás Google by tak nejvíce vábilo,
natírat celý svět na bílo.
Motýla i jeho larvu,
milujeme bílou barvu.

Bílá, bílá, bílá, bílá,
komu by se nelíbila.
Bílá vrána, bílá noc,
bílé není nikdy moc.

Google vy jste snad šílení,
okamžitě nechte bílení.

Kdo se někam neuchýlí,
za chviličku bude bílý.
Blue Sun
Blue Sun
Nezaujaté... kdo to posoudí? Čí názor bude ten pravý, jediný a rozhodující k tomu, aby řekl, že ta zpráva je nezaujatá?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze