Nezastavitelné Realme. Celosvětově již prodalo 100 miliónů telefonů

Nezastavitelné Realme. Celosvětově již prodalo 100 miliónů telefonů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Významný milník Realme překonalo za zhruba tři roky
  • Tak rychle se to ještě nikomu nepodařilo
  • Aktuálně se jedná o 7. největšího výrobce telefonů na světě

Ještě před třemi lety jsme v našich končinách neměli ponětí, že se kdesi daleko založila firma zvaná Realme. Nyní se v nejnovější tiskové zprávě chlubí pokořením milníku 100 miliónů prodaných telefonů po celém světě. K tomu stačily jen 3 roky, neboť založení Realme proběhlo v květnu 2018. Realme vše stihlo dříve než Samsung, Apple, ale také jinak skvěle prodávané Xiaomi.

Realme

Po prvním roce existence se Realme stalo nejrychleji rostoucí značkou mezi výrobci mobilních telefonů. Aktuálně se čínský výrobce katapultoval do TOP 7 největších výrobců mobilních telefonů na světě a telefony prodává v 61 zemích. Z nich na celkem 13 trzích se Realme stabilně umisťuje mezi pěti největšími výrobci, což mimochodem platí i pro Českou republiku.

Za úspěchem Realme není jen agresivní cenová politika, ale i přísun nových technologií, se kterými dokáže přijít jako první. Představilo například nabíjení 125W UltraDart a nejnověji bezdrátové magnetické nabíjení, které nabízí v segmentu telefonů s Androidem jako vůbec první. Doposud jej zvládaly pouze iPhony. Realme také tlačí cenu moderních telefonů s 5G na minimum a například na českém trhu nabízí jako jeden z mála takový model pod hranicí 5 tisíc korun. Jde o Realme 8 5G.

Zaměření na cílovou skupinu mladých uživatelů a profesionálů umožnilo přeskočit mnoho věhlasných značek. Realme podle CEO firmy Sky Li využilo faktu, že tyto skupiny dostávaly mnoho skvělých slibů, ale reálně daleko horší servis. „Mladí lidé, ať už naši zákazníci nebo zaměstnanci, nás naučili, abychom se nebáli odrazit daleko do budoucnosti a udávat trendy. Dodali nám odvahy měnit zavedené pořádky v oboru.

Li také prozradil, že dalším cílem Realme bude překonat 100milionovou hranici hned dvakrát. Dodat dalších 100 milionů telefonů na světový trh do konce roku 2022 a dosáhnout stejného milníku i v kalendářním roce 2023.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze