Nevydařený experiment. Google dálkově měnil nastavení smartphonů s Androidem 9

5
Nevydařený experiment. Google dálkově měnil nastavení smartphonů s Androidem 9
  • Google na dálku měnil nastavení smartphonů s OS Android 9
  • Aktivací režimu úspory baterie došlo u uživatelů k omezení notifikací, běhu aplikací spuštěných v pozadí a dalších funkcí

Před pár dny se uživatelům s nainstalovaným OS Android 9 stala nemilá věc. Na svém zařízení zaznamenali aktivní režim úspory baterie, aniž by tuto funkci sami zapnuli. Navíc byly zařízení téměř zcela nabité. Režim úspory má za následek:

  • delší prodlevu u některých notifikací
  • zamezí fungování některých aplikací spuštěných v pozadí
  • vypne funkci určování lokace při vypnutém displeji
  • vypne aktualizaci obsahu v aplikacích, dokud je uživatel nespustí

Nejprve se mělo za to, že se pouze jedná o chybu uvnitř operačního systému. Později však Google na sociální síti Reddit zveřejnil zprávu, ve které uvedl něco jiného. Zapnutí režimu úspory baterie měl být podle vyjádření společnosti pouze interní experiment. Stalo se však, že Google údajným nedopatřením na dálku změnil nastavení smartphonů nezanedbatelného množství opravdových uživatelů. Úprava nastavení na dálku se netýkala pouze Google Pixelů, jak by si někteří mohli domýšlet, ale i dalších smartphonů jako Essential Phonu, OnePlus 6, smartphonů Nokia a dalších zařízení, která mají nainstalovaný Android 9 Pie.

Diskuze ke článku
Petr
Hm.... kvalitka ten Android ;)
Řezňýk
Jasný důkaz, že se Google připravuje na převzetí vlády nad světem a zavedení NWO!
Anonym
No kdyby to bylo v betě ios, tak by se určitě rypalo mnohem víc
Janek
Není to tak dlouho, co řada technických portálů bědovala, že chudák Google dostane pokutu. A hle, tohle je pravá tvář Google, včetně jeho podivné nové taktiky v reklamách a osobních datech uživatelů. K tomu ovšem administrativa EU nemá připomínky.
Toto jsou taktiky zpravodajských a špionských centrál, a může to komentovat jak chce, bohužel není sám a podobné praktiky používají i jiní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze