Největší výzva pro výrobce ohebných skel Corning jsou zvětšující se telefony

1
Největší výzva pro výrobce ohebných skel Corning jsou zvětšující se telefony
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ploché a zaoblené displeje mohou být podle všeho stejně odolné
  • Jak vnímá viceprezident společnosti Corning dokoupitelná ochranná skla?

Redaktoři gsmarena.com publikovali krátký rozhovor se Scottem Foresterem, viceprezidentem společnosti Corning, kterému položili několik otázek v souvislosti s nedávným představením ochranného skla Gorilla Glass Victus 2.

Za zmínku stojí například jeho vyjádření o tom, že zaoblené displeje nejsou o moc náchylnější k prasknutí než ploché obrazovky, má-li zařízení solidní konstrukci. Stejně tak potěší zpráva, že ve společnosti rovněž zkoumají i rozbité telefony pocházející přímo od uživatelů a snaží se vylepšit příští generaci skel, aby byla více odolná. Nedochází tedy jen ke standardnímu laboratornímu zkoumání, jehož podmínky lze v reálném světě mnohdy těžko napodobit.

K používání dodatečných ochranných skel je Corning neutrální.

Ještě více nás však zaujalo vyjádření, podle nějž představuje pro Corning hlavní výzvu rostoucí rozměry a hmotnost moderních smartphonů, které mají větší baterie a často třeba i těžší kovový rám. Právě větší telefony jsou přitom mezi uživateli oblíbenější, čemuž svědčí i menšina vlajkově vybavených kompaktů, jako je například ASUS ZenFone 9 či iPhone 13 mini, jehož nástupce Apple nahradil nepopulárním modelem 14 Plus. Velké a tenké telefony jsou podle Forestera problém, obzvlášť pokud má zařízení skleněná rovněž záda, neboť se takováto zařízení mohou v kapse konstantně mírně ohýbat, což (odolnému) sklu pochopitelně příliš nesvědčí.

V rozhovoru rovněž padl dotaz na smysluplnost používání dodatečných ochranných skel. Podle Forestera je k jejich používání Corning neutrální, sklíčka společnosti jsou však koncipována tak, aby přežila i bez dodatečné ochrany.

Diskuze ke článku
babatko
babatko
>>sklíčka společnosti jsou však koncipována tak, aby přežila i bez dodatečné ochrany.

co takto reci podporit verejnym prislubom, ze kazdemu, komu sa rozbije sklo s corningom na povrchu, zaplatia vymenu?

okamzite odlepujem dodatocne nalepene sklo za 2 eura z aliexpresu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze