Největší problém Androidu vyřešen? Aktualizace systému se podstatně urychlí

13
Největší problém Androidu vyřešen? Aktualizace systému se podstatně urychlí
  • Google odhalil projekt Treble, který usnadní šíření aktualizací operačního systému Android
  • Novinka dorazí společně s Androidem O, který se odhalí na Google I/O
  • Treble oddělí nadstavby výrobců od jádra systému, což celý proces aktualizací značně urychlí

Pokud si uživatelé Androidu často na něco stěžují, jsou to aktualizace. Ty nefungují stejně jako například na iOS, kdy se update uvolní najednou. U Androidu se aktualizace uvolňují postupně podle toho, kdy a jak daný výrobce stihne optimalizovat nadstavbu s novou verzí systému. Nejdříve tedy přijdou na řadu referenční smartphony Googlu (Nexusy a Pixely) a až výrazně později se přidají i další výrobci a aktualizují podle priorit své telefony. Právě optimalizace vlastní nadstavby zabere poměrně dlouho času, a proto přichází aktualizace s několikaměsíčním zpožděním.

Android O

To by se však s příchodem Androidu O mělo změnit. Google totiž představil projekt s označením Treble, který oddělí vlastní jádro systému Android od nadstavby, díky čemuž se aktualizace budou šířit mnohem rychleji – výrobce totiž nebude muset pokaždé nadstavbu optimalizovat a upravovat, jako tomu bylo doposud. Podrobnosti ohledně nového řešení se dozvíme již v následujících pár dnech, kdy probíhá konference Google IO.

Android O – developer preview

S jistotou však můžeme říci, že novinky se budou týkat pouze modelů, které budou mít Android O předinstalovaný od výroby, tedy ne telefonů, které nabídnou Android O až jako samostatnou aktualizaci. Výjimku budou tvořit Pixely.

Zdroje: techrepublic.com, android-developers.googleblog.com

Diskuze ke článku
pet
konecne!

i kdyz tedy kdyby google nadstavby zakazal a aktualizace delal sam pro vsechny tak by byl klid uplne., nadstavby jsou stejne jen problem a nic dobreho neprinasi
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 16. 5. 2017 11:43
Super správa. Dúfam že sa konečne pohnú ľady a niečo sa s tým urobí.(Len pre info táto správa čo u Vás figuruje ako novinka je stará min. 2 dni...)
pet
osobne pouzivam 4.4 a kdybay to slo vratim se k 4.3..
pet
chtelo by to hlavne konecne moznost odinstalace vsech aplikaci
dale moznost skryt trvale systemova tlacitka a nahradit je gesty
no a hlavne zmenit zoom displeje vcetne vseho co jde. pri vzdaleni aby na plose bylo treba 6 ikon vedle sebe a vsechno bylo vyrazne male

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze