Nejlepší chytré hodinky do 3 500 Kč

Nejlepší chytré hodinky do 3 500 Kč
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • I cenově dostupné chytré hodinky mohou být obstojnou prodlouženou rukou telefonu
  • Dočkáte se zpravidla velkých a kvalitních displejů
  • Vybrali jsme modely od Amazfitu, Redmi a Honoru


V první části našeho výběru chytrých hodinek jsme se zaměřili na kategorii s cenou do 3 500 Kč. Jde tedy o levnější hodinky, které mnohdy konkurují chytrým náramkům. Výhodou chytrých hodinek je vzhled, dostatečně velké displeje a častěji i implementaci GPS. Vždy je však nutné počítat s jistými kompromisy, které představuje například uzavřený operační systém, z čehož pramení i zpravidla nemožnost instalovat další aplikace. Je tak nasnadě, že se chytré hodinky do 3 500 Kč hodí spíše na zápěstí méně náročných, případně těch, kteří jen chtějí základní prodlouženou ruku svého smartphonu a nelíbí se jim chytré náramky.

Vybíráme nejlepší chytré hodinky do 3 500 Kč!

Nejlepší chytré hodinky do 3 500 Kč

Amazfit Active


Výběr otevíráme vzhledově velice elegantními hodinkami Amazfit Active. Jde o lehký model, který vsadil na minimalistický design s jediným tlačítkem. Díky rozměrům i hmotnosti se model Active opravdu příjemně nosí a po krátké chvíli o něm na zápěstí ani nevíte. Naopak si vždy budete pochvalovat poměrně velký a kvalitní AMOLED displej se sytým podáním barev. K dokonalosti chybí automatická regulace jasu, která by už u hodinek s cenou nad 3 tisíci Kč chyběla neměla. Jas si tak budete muset regulovat sami.

Amazfit Active běží na proprietárním operačním systému Zepp OS, který se vyznačuje nádherně svižným chodem a velmi dobrou optimalizací. Máte dokonce možnost schopnosti hodinek rozšířit doinstalováním jednoduchých aplikací a her. Notifikace si přečtete z jakékoliv aplikace, avšak reagovat na ně nelze. Chuť vám hodinky možná spraví podporou hovorů, neboť mají reproduktor i mikrofon.

Radost vám udělá také výdrž, běžně je budete nabíjet pouze jednou týdně. Nepočítejte také s bezkontaktními platbami, ty jsou vyhrazeny až dražším hodinkám.

Redmi Watch 4


Je pro vás prioritou co největší displej? V tom případě by vás mohly zaujmout Redmi Watch 4, jejichž AMOLED panel má bezmála 2". Nadchne vás i hliníkové tělo či ovládání nejen skrze dotykový displej, ale i za pomocí otočné korunky. Vzhledově Redmi Watch 4 působí dražším dojmem, netipovali byste, že je pořídíte za něco málo přes 2 tisíce korun.

Prostředí obstarává HyperOS, který je přehledný, svižný a snadno ovladatelný. Totéž můžeme říci i o aplikaci Mi Fitness, skrze kterou spravujete veškeré věci kolem hodinek. Nemůžete ale počítat s tím, že byste mohli reagovat na příchozí notifikace. Hodinky vás jen informují a zbytek už je na vás a vašem telefonu.

Plusové body sbírají za velkou baterii, jejíž výdrž poměrně snadno šplhá až ke dvěma týdnům. Opět musíme zmínit, že platit hodinkami nelze, jenže to už bychom za zmíněnou cenu chtěli moc.

Honor Watch 4


Líbí se vám Apple Watch, ale přeci jen nechcete za hodinky utrácet vyšší tisíce korun? Možná vás zaujmou Honor Watch 4. Nemají sice otočnou korunku, ale materiály působí hodnotně a ovládání je svěřeno do rukou bočního tlačítka a dotykového AMOLED displeje s dostatečně velkou úhlopříčkou.

Díky nízké hmotnosti, která se zastavila na 30 gramech, se hodinky opravdu pohodlně nosí. Potěší speciálně upravený systém Magic OS 7.2. Samozřejmostí jsou notifikace, ale bez možnosti na ně reagovat. Dostalo se na zvýšenou odolnost, avšak jen do 5 ATM. Klasické IP68 chybí.

Dostatečně velká baterie slibuje pohodlnou týdenní výdrž, tudíž nabíjení není nijak obtěžující. Výrazněji výdrž klesne zejména při sportovních aktivitách, u kterých budete vyžadovat využití GPS. Ve výsledku jsou Honor Watch 4 za zhruba 3 tisíce korun zajímavou volbou pro všechny, pro něž je velmi důležitý vzhled.

Redmi Watch 3 Active

Redmi Watch 3 Active jsou z našeho pohledu vůbec nejpovedenější hodinky do tisíce korun. Vzhledově se velmi podobají dražším kouskům a pohodlně padnou na zápěstí. Čtvercový IPS displej má sice nižší rozlišení, ale je opravdu velký a skvěle čitelný.

Samozřejmostí je měření srdeční frekvence, okysličení krve i spánku. Hodinky obstojně informují o zmeškaných událostech, jen na ně nelze reagovat, což lze odpustit. Překvapením je přítomnost mikrofonu a reproduktoru, díky čemuž lze s hodinkami telefonovat, stačí mít jen napárovaný telefon. Potěšit hodinky umí i dlouhou výdrží. Během používání vás bude iritovat zejména řemínek, který se nepohodlně zapíná. Na druhou stranu, hodinky stojí tisíc korun.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze