Nejlepší 1. čtvrtletí za posledních 8 let. U LG se začíná dařit i telefonům

1
Nejlepší 1. čtvrtletí za posledních 8 let. U LG se začíná dařit i telefonům
  • Společnost vykázala nejlepší 1. čtvrtletí za posledních 8 let
  • Dařilo se i telefonům, takřka smazaly provozní ztrátu

Jihokorejská společnost LG dnes, stejně jako konkurenční Samsung, oznámila své hospodářské výsledky za uplynulé tři měsíce roku 2017. Tržby se v tomto období vyšplhaly na 12,7 miliardy dolarů, což je meziročně nárůst o 9,7 %. Provozní zisk pak činí 798 miliónů dolarů, což znamená více než 82% nárůst ve srovnání s předchozím kvartálem, kdy společnost vykázala ztrátu. První čtvrtletí roku 2017 se tak stalo vůbec nejlepším za posledních 8 let a výrobce za něj vděčí především segmentu domácích spotřebičů.

Nás ale samozřejmě nejvíce zajímají mobilní telefony. Ty se na úspěchu prvního čtvrtletí spíše nepodílely, ale pro LG je aktuálně důležité, že jej ani nijak zásadně nekazily. Tržby divize mobilních telefonů dosáhly 2,61 miliardy dolarů a jde o nepatrný meziroční i mezičtvrtletní nárůst. Provozní ztráta se navíc téměř vytratila a činí jen 200 miliónů wonů, přičemž ještě před rokem šlo o více než 200 miliard wonů. Za úspěchem údajně stojí stabilizace prodejů mobilních telefonů a také velmi kladné přijetí současné vlajkové lodi LG G6 na domácím trhu.

V následujícím čtvrtletí by na úspěšný domácí start chtělo LG navázat i na dalších trzích. Jihokorejský výrobce tak rozhodně nebude chtít opakovat nepříliš povedený loňský rok s modelem G5.

Zdroje: lgnewsroom.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Meza
"Provozní zisk pak činí 798 miliónů dolarů, což znamená více než 82% nárůst ve srovnání s předchozím kvartálem, kdy společnost vykázala ztrátu."

Nedává to smysl, ve zdrojích píšou, že oproti prvnímu kvartálu 2016 je 82% nárůst, ale že v předchozím kvartálu, tzv. Q4 2016, byla ztráta. Mohli jste i převést wony na USD, opravdu mi nic neříká ztráta 200 milionu wonů, musel jsem si to přepočítávat. :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze