Samsung zažil rekordní 1. čtvrtletí. Telefony za to ale nemohou

Samsung zažil rekordní 1. čtvrtletí. Telefony za to ale nemohou
  • Jihokorejský Samsung zažil vůbec nejlepší 1. čtvrtletí, co se provozního zisku týče
  • Mobilní divizi se však dařilo méně
  • Vyhlídky do dalšího kvartálu však slibují zlepšení

Samsung dnes oznámil své finanční výsledky za uplynulé první čtvrtletí roku 2017, které probíhalo od 1. ledna do 31. března 2017. V tomto období vykázal provozní zisk ve výši 8,7 miliardy dolarů, což je meziroční nárůst o 48,2 %. Jedná se o nejlepší první čtvrtletí, které Samsung kdy zažil. Povánoční trh totiž bývá většinou slabší. To se mimochodem ukázalo i tentokrát, kdy za vysokým provozním ziskem rozhodně nestojí mobilní divize. Sektor IM, kam spadají právě i mobilní telefony meziročně v 1. čtvrtletí klesl o 46,7 %. Důvodem jsou snižující se prodeje loňských vlajkových lodí Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Samsung danou situaci komentoval tak, že jde o sezónní vlivy a naopak vyzdvihl nástup nových modelů Galaxy A (2017) a celkově si pochvaloval prodeje produktů v segmentu střední a nižší třídy. Celou společnost tak do lákavých čísel vytáhla divize mající na starost procesory a displeje, která vykázala čistý zisk 6,8 miliardy dolarů, což je meziroční nárůst o 46 %.

V druhém čtvrtletí očekává Samsung v mobilní divizi stagnaci prodejů, avšak navýšení tržeb a zisku, což by měly obstarat novinky Galaxy S8 a Galaxy S8+. U nich si výrobce pochvaluje opravdu skvělý start prodeje na prvních trzích a dle očekávání do nich vkládá velké naděje.

Zdroje: news.samsung.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze